ADIM ADIM BEBEĞİMİ BUYUTUYORUM
2. ADIM: GEBELİKTE 3-6 AY ARASI BESLENME
Bebeğiniz buyumeye devam ediyor… Bu aylar arası sabah bulantılarınız, yorgunluk hissiniz, işlere karşı isteksizliğiniz artık yavaş yavaş azalmaya başlayacaktır. Fakat bu aylar arasında iştah kontrolunuzu sağlamanız biraz daha zorlaşacak gibi duruyor… Cunku iştahınız artmaya başladı. iştah kontrolunuzu sağlamanız icin muhakkak ara oğunlerinizi yapmalısınız.
İDEAL ARA OĞUN TAVSİYELERİ:
1 su bardağı sut
1 su bardağı ayran
3-4 yemek kaşığı yoğurt
2-3 tane ceviz ici
8-10 tane kavrulmamış badem ici veya fındık ici
Kucuk bir dilim sutlu kek
Taze ve kuru meyveler
Kucuk bir kÂse taze komposto (taneli)
Yağsız gevrek
Peynirli tost
Mesela kuşluk ara oğununuzde kendinize boğurtlenli bir yoğurt salatası yapabilirsiniz. Boğurtlenlerinizi temizledikten sonra 3-4 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurdun icersine karıştırıp, icerisine 1 yemek kaşığı dovulmuş badem ici ekleyebilirsiniz. Harika ve sağlıklı bir ara oğun yapmış olursunuz. İkindi ara oğununuzde kucuk bir ekmek arasına yarım yağlı peynirden bir tost yapabilirsiniz.
Bu aylarda da yine kabızlık şikÂyetleri gorulebilir. Lifli gıdaları kesinlikle gunluk beslenmenizden eksik etmeyin.
LİFLİ GIDALAR NELER OLMALI
Oğunlerinizde ekmekleriniz tam tahıllı ya da ruşeymli olabilir
Kabuklu tuketilebilen meyveleri kabuklarıyla tuketmeye ozen gosterin
Sebze tuketimi gunde 2-3 porsiyon olmalı ve oğunlere doğru bir şekilde dağıtılmalı
Pirinc ve turevleri yerine bulgur ve kepekli makarna tercih edilebilir
Bu aylarda en ideal kilo artışı ortalama 6kg ‘dır. Bu donemde sık sık baş donmesi, goz kararması yaşanabilir. Bunun nedeni gebeliğin gostermiş olduğu ani reaksiyonlara bağlı olarak tansiyonunuzda ani duşuşlerle alakalıdır. Tuz tuketimine dikkat edin.
Bu donemde de yine bol sıvı almanın onemi ortaya cıkmaktadır. Gunde 2.5-3 litre su icmeye ozen gosterin.
Doktorunuza kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin. Gunluk beslenme dengenizi devam ettirin, cunku giderek vucudunuzun alması gereken enerji ihtiyacı artıyor. Sabah kahvaltınızı yapmadan gune başlamayın. 2-2.5 saat arayla sık sık beslenmeye ozen gosterin. Bu donemde hafif yuruyuşler size iyi gelecektir. Doktorunuzun tavsiyeleri dışına cıkmamaya ozen gosterin.
Bir sonraki yazımda 6-9 ay arası beslenme, gebelik şekeri ve insuline bağımlı diyabeti olan gebelerde beslenme konularından bahsedeceğim. Bebeğinizi artık daha cok hissetmeye başladınız, ona şimdiden guzel hikÂyeler okuyabilirsiniz.
DİYETİSYEN AYŞE DURAN
[h=2]Antalya Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Adım adım bebeğimi besliyorum 2
Sağlıklı Yaşam0 Mesaj
●39 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sağlık Forumları
- Sağlıklı Yaşam
- Adım adım bebeğimi besliyorum 2
-
05-09-2019, 00:03:52