"Yolumuzda bir UFO var.." NASA´nın acıklamalarını ve neyi saklayıp saklamadığını bir yana bırakıp, şimdi sizlere astronotların yaşadıklarıolayları iletmek istiyorum; Kasım 1972´de Gemini 7 ucuşunda gorevli astronotlardan James Lowell, yer kontrol merkeziyle şoyle konuşuyordu;
Gemini 7 - Saat 10 rotasında bir cisim var.
Yer kontrol - Burası Houston, tekrarla Gemini 7.
Gemini 7 - Saat on rotasında bir cisim dedim.
Yer kontrol - Gemini 7, bu bir yanılgı mı yoksa aktuel goruş mu?
Gemini 7 - Hayır, ceşitli acılardan goruyoruz, aktuel.
Yer kontrol - Uzaklık ve boyutu soyleyin.
Gemini 7 - Goruş alanımız daralıyor.
Aslında Gemini 7 olayı, ilk değildi, astronotların UFO gozlemleri cok oncelerden başlamıştı ve Apollo Projesi´ne gelindiğinde bircok astronotun emin olduğu goruluyordu. Astronot Gordon Cooper´ın hic kuşkusu yoktu; "İnanıyorum ki, dunyadışı canlılar ve onların aracları gezegenimizi ziyaret ediyorlar,
ben bircok kez onları gozlemledim." Cooper yanlız değildi, en unlu astronot ve en unlu ucuşolan Apollo 11´de benzer bir olayı yaşadı; 21 Temmuz 1969 gunu, Ay´a ilk defa inen Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, Houston Merkez´e Ay yuzeyine inmelerini az kala, bir kraterin kenarında duran ışıklı cisimden soz ettiler. Aynı yolculukta, astronotların yer kontrol ile yaptığı bir diğer konuşma daha var, NASA yetkilisi Otto Binder´in de doğru olarak onayladığı konuşmayı VHF bandından binlerce kişi dinledi.
Yer kontrol - Nedir o? Apollo 11´i arıyoruz.
Gemini 7 - Bu bebekler buradalar.. inanılmaz.. Tanrım, buna inanamazsınız.. dışarda bir başka uzay aracı var.. kraterin ote kenarında duruyor.. onlar Ay´dalar ve bizi gozluyorlar.
Yer kontrol - Anlatmayı durdur Apollo 11.
İletişimin bu anda NASA tarafından kesildiği biliniyor. Bu konuşmanın duyulmasından cok sonra NASA´da cozulmeler oldu, yıllar gecti ve emekli NASA şeflerinden Maurice Chatelain Apollo 11 konuşmasını acıkca doğruladı; "Buluşma gercektir ve NASA´da herkes tarafından bilinir fakat hic kimse bu konuda konuşmaz." 70´li yılların ortalarında Moskova Universitesi´den Fizik Profesoru Vladimir Azhazha kesin tavırla konuşuyordu;

(Alıntı Değildir