CIA paralelinde bir diğer gizem, NASA´da dikkat ceker. ABD´nin ulusal uzay orgutu olan bu kuruluş, elbette ki uzayla ilgili olaylarda oncelikle soz sahibi. Tanımlanamayan ucan cisimlerle ilgili olarak NASA 1978 yılında şoyle diyordu; "Gerek askeri, gerekse de burokratik olarak NASA son sozu soyleyecek tek kuruluştur. Fakat biz, Hava Kuvvetleri´nin otesinde fazla bilgiye sahip değiliz.." Buna rağmen, 17 Kasım 1980´de Hava Kuvvetleri Ozel Araştırmalar Başkanlığı şu acıklamayı yaptı; "Bu konudaki tum araştırmalar NASA tarafından surdurulmektedir, NASA askeri yetkililerin goruşu doğrultusunda olayları yorumluyor." 1976´da secildikten sonra Başkan Jimmy Carter,
UFO araştırmalarının geliştirilmesini emretti. Cunku Carter, 1969 yılında, Georgia´da bir UFO olayının tanığı olmuştu. Carter aynı yıl Lions Kulup´de şoyle konuşuyordu: "Gorduğum en inanılmaz şeydi.. cok buyuk, cok parlaktı, Ay kadar buyuktu ve surekli renk değiştiriyordu.. on dakika kadar izledik.. şeklini pek anlayamadım.. ama artık UFO gorduğunu soyleyen insanlara inanmamazlık etmeyeceğim.."
"Yolumuzda bir UFO var.." NASA´nın acıklamalarını ve neyi saklayıp saklamadığını bir yana bırakıp, şimdi sizlere astronotların yaşadıklarıolayları iletmek istiyorum; Kasım 1972´de Gemini 7 ucuşunda gorevli astronotlardan James Lowell, yer kontrol merkeziyle şoyle konuşuyordu;

Gemini 7 - Saat 10 rotasında bir cisim var.
Yer kontrol - Burası Houston, tekrarla Gemini 7.
Gemini 7 - Saat on rotasında bir cisim dedim.
Yer kontrol - Gemini 7, bu bir yanılgı mı yoksa aktuel goruş mu?
Gemini 7 - Hayır, ceşitli acılardan goruyoruz, aktuel.
Yer kontrol - Uzaklık ve boyutu soyleyin.
Gemini 7 - Goruş alanımız daralıyor.
Aslında Gemini 7 olayı, ilk değildi, astronotların UFO gozlemleri cok oncelerden başlamıştı ve Apollo Projesi´ne gelindiğinde bircok astronotun emin olduğu goruluyordu. Astronot Gordon Cooper´ın hic kuşkusu yoktu; "İnanıyorum ki, dunyadışı canlılar ve onların aracları gezegenimizi ziyaret ediyorlar,
ben bircok kez onları gozlemledim." Cooper yanlız değildi, en unlu astronot ve en unlu ucuşolan Apollo 11´de benzer bir olayı yaşadı; 21 Temmuz 1969 gunu, Ay´a ilk defa inen Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, Houston Merkez´e Ay yuzeyine inmelerini az kala, bir kraterin kenarında duran ışıklı cisimden soz ettiler. Aynı yolculukta, astronotların yer kontrol ile yaptığı bir diğer konuşma daha var, NASA yetkilisi Otto Binder´in de doğru olarak onayladığı konuşmayı VHF bandından binlerce kişi dinledi.

Yer kontrol - Nedir o? Apollo 11´i arıyoruz.
Gemini 7 - Bu bebekler buradalar.. inanılmaz.. Tanrım, buna inanamazsınız.. dışarda bir başka uzay aracı var.. kraterin ote kenarında duruyor.. onlar Ay´dalar ve bizi gozluyorlar.
Yer kontrol - Anlatmayı durdur Apollo 11.
İletişimin bu anda NASA tarafından kesildiği biliniyor. Bu konuşmanın duyulmasından cok sonra NASA´da cozulmeler oldu, yıllar gecti ve emekli NASA şeflerinden Maurice Chatelain Apollo 11 konuşmasını acıkca doğruladı; "Buluşma gercektir ve NASA´da herkes tarafından bilinir fakat hic kimse bu konuda konuşmaz." 70´li yılların ortalarında Moskova Universitesi´den Fizik Profesoru Vladimir Azhazha kesin tavırla konuşuyordu;
"Neil Armstrong´un Yer Kontrol ile yaptığı konuşma doğrudur, biz tamamını dinledik, iki buyuk esrarlı cisim onları gozluyorlardı ve bu cisimler Ay Modulu´nun hemen yakınındaydılar." Bir diğer Sovyet bilim adamı olan Dr.Aleksandr Kazantsev ise, astronot Buzz Aldrin´in modulun icinden cektiği renkli filmde iki UFO´nun acıkca gorulduklerini belirtirken, filmin devamının Armstrong tarafından Ay yuzeyinden cekildiğini ve UFO´ların Ay Modulu iniş yapmadan birkac dakika once geldiklerini soyluyordu.
(Alıntı Değildir)