en uygun yer olarak burayı gordum bu konu icin

lutfen sonuna kadar okuyun

Partisinin Mersin Merkez İlce kongresine katılmak uzere Mersin'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin yapıldığı Edip Buran Spor Salonu'na geldiğinde, Mersin'in merkeze bağlı Kuyuluk Beldesi'nde ciftcilik yapan Kemal Oncel'in protestosuyla karşılaştı. Başbakanın korumaları tarafından engellenip, uzaklaştırılmak istenen ciftci, karşılaştığı sert mudahale karşısında sol kolunun ameliyatlı olduğunu soyleyerek, feryat etmeye başladı. Basının olay yerine odaklandığını goren Başbakan Erdoğan, “Bırakın yanıma gelsin.” diye korumalarına talimat verdi. Oncel uzeri aranırken, “Bende bir şey yok. Rahat olun'' dedikten sonra, yanına gittiği Erdoğan'a “Devletimin Başbakanı'' diye hitap etti. Sonra Başbakan ve Oncel arasında harfi harfiyen şoyle bir diyalog gecti.

Başbakan: Boyle bağırılmaz ki, terbiyesizlik yapma.

Kemal Oncel: Terbiyesizlik yapmıyorum. Lutfen bana hakaret etmeyin.

Başbakan: Artistlik yapma.

Kemal Oncel: Artistlik yapmıyorum, ben sanatcı değilim.

Başbakan: İyi bir sanatcısın.

Kemal Oncel: Tarım bakanımızın anayasayı ihlal ettiğini biliyor musunuz? .

Başbakan: Lan terbiyesizlik yapma.

Kemal Oncel: Lan mı? .

Başbakan: Evet.

Kemal Oncel: Lan mı? Canın sağ olsun.

Başbakan: Şu anda ciftciye ne verildiğinin farkında mısın?

Kemal Oncel: Ne zaman?

Başbakan: Şimdi.

Kemal Oncel: Benim mahsulum oldukten sonra mı? 2 senedir anamız ağlıyor.

Başbakan: Hadi ananı al git buradan.

Ciftci Oncel, Başbakan'ın bu sozunden sonra korumaların da kendisini uzaklaştırması uzerine “Suya muhtac olduk. Lan diye hitap etme. Ayıp be'' diye soylenerek, ayrıldı.

Tum bu olanlar bir anda ulke gundemine duşunce Başbakanın yaptığı hatayı duzeltmek eşrafına kaldı. Ve Cifti Oncelide AKP iktidarının şefkatli kolları kucakladı(!). Ve Oncel ertesi gun bir basın acıklaması yaparak Başbakanın ellerinden optuğunu soyledi. Başbakanlık danışmanları ise bu durumu halkın icinden koparak gelen Başbakanın halkın dili ile konuştuğu yorumunu getirdi ve halkada boyle yansıtmaya calıştı.

Şimdi gozlerinizi kapatarak bir Başbakan hayal edin. Yonettiği ulkeyi korumakla yukumlu askerin başına cuval geciriyor susuyor, ulkesinin bin yıllık politikası cokertilip hemen yanı başında “Kurdistan” kuruluyor susuyor, yonettiği ulkeye Ermeniler tarafından “soykırım” iftirası atılıyor susuyor, yonettiği ulkenin halkı tarafından “ Yavru Vatan” diye sahiplenilen Kıbrıs elden gidiyor susuyor, yolsuzluklara susuyor, arsızlıklara susuyor. Sonra birden zavallı ciftciye aslan kesiliyor. Bu hayal size birini hatırlatıyor mu?

Devletin bir gereklilik olmaktan cıkıp bir gelenek olarak yaşatıldığı yuce Turk milletinin gonlunde deprem tesiri oluşturan bu durum dış ilişkilerde de kapanmaz yaralar acmıştır. Bir Başbakan bir Başbakan gibi olmalıdır. Millete hitabında ayarını kaybetmiş Başbakanın karşısına biri cıkıp “Lan Tayyip” dese cevabı ne olur şahsen cok merak ediyorum. Sanırım kendinin de kullandığı bir jargonu eleştirme luksunu kendinde bulamaz. Ulu Onderin şu veciz sozu herkese hatırlatmayı bir borc bilirim.

“Koylu Milletin Efendisidir.”
( M. Kemal ATATURK)

VATANDAŞ BOYLE DİNLENİR
[IMG]http://img125.**************/img125/1885/koyluvatandasboyledinlenir21ka1.jpg[/IMG]

-BOYLE DİNLENMEZ-
[IMG]http://img113.**************/img113/143/koyluvatandasboyledinlenmez11s.jpg[/IMG]