Yapay kalp ile yaşayan Turan Gunbay yedek yapay kalbini kantinde unuttu.Donduğunde yedek kalbini bulamayan Gunbay “Kalbim kimsenin işine yaramaz, lutfen alan getir getirsin” dedi
Kalp hastası olan 29 yaşındaki Turan Gunbay’a 2 Haziran’da yapay kalp takıldı. Taburcu olduktan sonra İzmir’in Torbalı İlcesi’nde kardeşinin evinde kalmaya başlayan Gunbay, onceki gun sabah hastaneye kontrole geldi. Kendisini arabasıyla almaya gelecek yakınını beklemek icin Anestezi ve Reanimasyon Kliniği’nin bulunduğu bloka gectiğini belirten Gunbay, yaşadıklarını şoyle anlattı: “10-12 saatte şarj gerektiğinden tum yapay kalplilere bir de yedeği veriliyor. Şarj suresi dolduğunda vucuduma bağlı olanı cıkarıp diğerini takıyorum.
Cıkardığımı da şarja bağlıyorum. Bu nedenle yedeği de surekli yanımda taşıyorum. Yedek kalbimle cuzdanımı bir canta icinde oturduğum yerde, duvarın kenarına koydum. Bir sure sonra beklediğim araba geldi. Arabaya bindim, 10 dakika sonra yedek yapay kalbimi unuttuğum aklıma geldi, geri donduk. Canta bıraktığım yerde yoktu. Doktorlarım bana bir başka hastadan cıkan yedek yapay kalp verdiler ama bu benim uzuntumu gecirmiyor. Bu cihazlar benden başka kimsenin işine yaramaz, satmaya kalksalar beş para etmez.
Ama benim icin hayati onemi ve değeri olan bir şey, benim hayat cantamdı o. Alanın, bulanın EU Hastanesi Kalp damar Cerrahisi’ne getirmesini insanlık adına rica ediyorum.”
Kaynak