Emo sıkıldığın zaman kacmaktır
Figen M. -17 (Oğrenci)

“Buşra ve Cansu da bizlere takılırlardı. Bakırkoy’de sayımız normalde cok fazla. Sadece burada değil, İstiklal Caddesi’nde de buluştuğumuz oluyor. Kacmalarının nedeni monotonluk olabilir. Cunku emo ’Sıkıldığın zaman kacmaktır’. Ozgur olmaktır. Zaten monotonluktan sıkılanlar emoyu seciyor.”

Ozgurluğun diğer adı

Demet A.-20 (İşsiz)

“Ailem başlarda cok kızıyordu emo olmama. Ancak bence emo ozgur bir yaşam tarzı.İstediğim gibi hareket edebiliyorum. Duygularıma daha fazla yakın oluyorum. Bu yuzde emo olmayı sectim Bircok arkadaşım var. Buşra ve Cansu’yu da tanıyorum. Onlar da emo ama daha cok yeniler. Daha cok internet ortamında, Yonja gibi sitelerde takılıyorlar. Bakırkoy’e de sık sık geliyorlardı. Monotonluktan dolayı sıkılmışlardı. Bizler gibiydiler. Kactıklarına da şaşırmadım.”

Monotonluktan kurtuluyorum

Ozge Doğan-17 (Oğrenci)

“Emo olmamın nedeni kendimi ozgur kılmak istediğimden kaynaklanıyor. Bu şekilde kendimi daha rahat ifade ediyorum. Ailemdeki monotonluktan kurtuluyorum. Her fırsatta arkadaşlarımla buluşuyorum. Saclarımı ve giysilerimi ozgurce seciyorum. Piercing yapıyorum ve bu bence ozgurluğun simgesi. Boyle daha rahat hissediyorum kendimi.”

Dileniyor ve buna ’sinyal’ diyoruz

Kemal Tarık-20 (Oğrenci)
“Aslında yavaş yavaş emoyu bırakmaya başladım. Cunku artık sıkılıyorum. Belki de yaşım ilerlediği icin oyle oluyorum. Benim icin emo sıradan olmamak anlamına geliyor. Hem saclar hem de kıyafetler farklılaşıyor. Babam emo olmama cok kızmıştı. Hatta dışarıya cıkmayayım diye para bile vermiyordu. Ben de dışarıda, caddelerde dileniyordum. Buna sinyal diyorduk. Yoldan gecen insanlardan para istiyorduk.”

Bu benim aileme başkaldırım

Dilara Acar-20 (İşsiz)

“Emo aslında kendimi ifade etme bicimim. Monotonluktan kurtulmamı sağlıyor. Ben birkac yıl once ailemle aram bozulduğu icin surekli dışarıya cıkmaya başladım. Emo ile de boyle tanıştım. Bu bir bakıma başkaldırı gibi bir şey. Ailemle her cekişmem de iyice bu ortama adapte oluyordum.”

.

EMO NEDİR?

‘DUYGUSAL COCUKLAR’

Emo İngilizce duygusal anlamına gelen ’emotional’ kelimesinin kısaltması. Emo’lar olarak bilinen gencler farklı giyimleri ve konuşmalarıyla dikkat cekiyor. Saclarını tek gozlerini kapatacak kadar one yatırmaları, spreyle kabartmaları, yuzlerine abartılı piercing takmaları, dovmeleri ve Converse ayakkabıları Emo’ların en belirgin ozelliği. Emo’lar “Anethema” gibi heavy metalin bir turu olan death metal grupları dinliyor.

EMO OLMANIN KURALLARI

Emo olma kuralları Facebook paylaşım sitesindeki ’EMO kid Turkiye fan’ grubunda şu şekilde yer alıyor:

- Kural 1: Hic bir zaman yeni şeyler giyme.

- Kural 2: Tişort ne kadar dar, sıkı o kadar iyi.

- Kural 3: Saclarınızı taramayı bırakın.

- Kural 4: “Get up kids” (Kalkın cocuklar) yazılı bir CD gordunuz, alın!