Bir firmanın organizasyonuyla Bursa'nın İnegol ilcesine gelen ABD'li oğrenciler, bir ilkoğretim okulunun bahcesinde yaptırılan cocuk parkı inşaatında calışıyor.
Ulkeler arasında dostluk bağlarının sağlanması, orf ve adetlerin karşılıklı olarak paylaşılması amacıyla ABD'den İnegol'e gelen 10 oğrenci, Cerrah beldesindeki ilkoğretim okulunun bahcesinde oluşturulacak park icin calışmalara başladı.
Belde halkının meraklı bakışları altında calışan ABD'li gencler, cocuk parkı tamamlanıncaya kadar gonullu ailelerin yanında kalacak ve Turk kulturunu yakından tanıma imkanı bulacak.
ABD'li oğrencilerin Turkiye'ye getiren firmanın tur liderliğini yapan Emre Pişkin, yaptığı acıklamada, Turkiye'nin 8 yıllık kesintisiz eğitime gecmesiyle başlatılan bağış ve yardım kampanyaları kapsamında firma tarafından ayrılan fonun, mali imkanları kısıtlı bir beldeye katkı amacıyla kullanıldığını soyledi.
Pişkin, 3 belde arasından Cerrah'ı sectiklerini ifade ederek, bu cercevede Turkiye'ye gelen 10 oğrencinin İzmir ve İstanbul'daki programların ardından beldede inşaat calışmalarına başladığını kaydetti.

İnternethaber