Almanya’da bir oğrencinin yarım asırdan fazla bir suredir universitede tıp eğitimi goruyor. Kiel kentinde eğitim veren Christian-Albrechts-Universitesi basın sozcusu Boris Pawlowski, bir oğrencilerinin 54 yıldır, 108 somestr, tıp bolumunde kayıtlı olduğunu soyledi.

Soz konusu oğrencinin kac yaşında olduğunu soyleyemeyen sozcu, bu oğrencinin 18 ya da 19 yaşında ilk kaydını yaptırmış olabileceğini ifade etti. Almanya’da tıp eğitimi 6 yıl 3 ay suruyor ve oğrenciler ancak Devlet Sınavı’nı (Staatsexamen) başarıyla gecerlerse doktor olabiliyorlar.
Bu durumun eğitim sistemindeki bir boşluğu gozler onune serdiğini kaydeden sozcu, Lisans ve Yuksek Lisans eğitim sistemlerinin aksine devlet sınavının gerekli olduğu bolumlerde eğitimin en gec ne zaman biteceğine dair bir duzenleme olmadığını anlattı.
Universitelerin bu yonde bir karar da alamayacaklarına dikkat ceken sozcu, devlet sınavı gerektiren yuksekoğrenim bolumlerinin sınav duzeninden eyaletlerin sorumlu olduğunu kaydetti.
Alman Lubeck Universitesinde de iki yıl once bir tıp oğrencisi, 70 somestrin ardından universitenin girişimi ile okuldan atılmıştı.

Milliyet