Koftesi icin : 250 gr orta yağlı kıyma 1 orta boy 1 buyuk diş sarımsak 1 yumurta 4 yemek kaşığı galeta unu 1 cay kaşığı kekik 1 cay kaşığı pulbiber 1 cay kaşığı karabiber 1 cay kaşığı kimyon tuz 4 – 5 uzun patlıcan 1 yemek kaşığı tuz Sosu icin :
Yarım yemek kaşığı domates salcası Yarım yemek kaşığı biber salcası 1. 5 corba kasesi kadar sıcak su Kızartmak icin : Sıvı yağ Veee cop şiş. İsteğe gore domates ve biber dilimleri.

Patlıcanları iyice yıkayalım ve sap kısımlarını kesip atalım. Pijama şeklinde alacalı soyalım. Boylamasına cok ince ve cok da kalın olmayacak şekilde toplam bir patlıcandan 5 parca olacak şekilde dilimliyoruz. Hepsini boyle yapıp ici su dolu bir kaba koyuyoruz icine 1 yemek kaşığı kadar falan tuz koyup, patlıcanın acısının cıkması icin bekletiyoruz. (su patlıcanın ustunu gecsin )
Patlıcanlar tuzlu suda beklerken, kofte harcını hazırlıyoruz. Bir kabın icine kıymayı, ben buyuk bir soğanın yarısını rendeledim. Soğanı ve sarımsağı soyup rendeliyoruz. Ustune yumurtayı kırıyoruz. Baharat ve tuzunu ekleyip hepsini iyice karıştırıyoruz. Ustune galeta ununu ekleyip, guzelce yoğuruyoruz ve ağzını kapatıp buzdolabına koyup kofteyi dinlendiriyoruz.
Patlıcanları suyun icinden cıkarıyoruz. Havlu kağıdın veya temiz bir ortunun arasına koyup patlıcanların suyunu alalım kurutalım. (kızartırken sıcramasın)
Patlıcanları kızartmak icin tavaya biraz sıvı yağ koyup patlıcanları arkalı onlu cok kızartmadan azıcık pembeleşince havlu kağıdın ustune alıyoruz. (patlıcanın fazla yağını alıyoruz)
Patlıcanın bir parcasını yere seriyoruz ve ustune ister benim doruk kebabında yaptığım gibi harctan bir parca koparıp patlıcanın ustune yayarak suruyoruz. Sonra da patlıcanı rulo şeklinde sarıp, diğer patlıcan dilimine
geciyoruz. Ben bu şekli cok seviyorum. Veya da harctan kofteler yapıp kurdan kebabı gibi yuvarladığımız kofteleri patlıcanın kenarına koyup, rulo şeklinde sarıyoruz. İstediğiniz gibi yapınız. Ben her iki şekilde de yaptım. Sonra da patlıcanı rulo yaptığımız son kat yerinden diğer tarafa doğru bunları 4 er, 5 er şişlere geciriyoruz. cocuklar cok patlıcan yemediğinden, patlıcan da bittiğinden yuvarladığım koftelerin birazını da şişlere taktım.
Hazırladığımız şişleri sığacağı bir tepsiye diziyoruz. Salcaları bir corba kasesinin icine koyup, uzeri dolacak kadar sıcak su koyup, salcayı eritiyoruz karıştırarak.
Tepsideki yemeğin ustune bu salcalı suyu kaşıkla gezdirerek dokuyoruz. Ben bir kase Salcalı suyun haricinde yarım kase su daha koydum. Yani şoyle ki Salcalı su yemeğin yarısına kadar gelmeli. İsteğe gore tepsiye biber, domates dilimler vs. De yerleştiriyoruz. Azıcık da ustune tuz serpip, tepsinin ustune sebzelerin yanmaması icin yağlı kağıt yerleştiriyoruz. 225 derecede 40 dk pişiriyoruz sonra yağlı kağıdı cıkarıp 10 dk da oylece pişiriyoruz ve nefis yemeğimiz hazır.
Afiyetler olsun.
nefisyemektarifleri