http://www.youtube.com/watch?feature...&v=Y9cbrDYOIys
220. Dunya ve ahiret hakkında duşunesiniz, diye boyle yapıyor. Bir de sana yetimleri soruyorlar. De ki: "Onların durumlarını duzeltmek hayırlıdır. Eğer onlara karışıp (birlikte yaşar)sanız (sakıncası yok). (Onlar da) sizin kardeşlerinizdir. Allah, bozguncuyu yapıcı olandan ayırır. Allah, dileseydi sizi zora sokardı. Şuphesiz Allah mutlak guc sahibidir, hukum ve hikmet sahibidir.
221. İman etmedikleri surece Allah'a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Allah'a ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, mu'min bir cariye Allah'a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır. İman etmedikleri surece Allah'a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allah'a ortak koşan hur erkek hoşunuza gitse de; iman eden bir kole, Allah'a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar ateşe cağırırlar, Allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya cağırır. O, insanlara Âyetlerini acıklar ki, oğut alıp duşunsunler.
222. Sana kadınların ay hÂlini sorarlar. De ki: "O bir ezadır (rahatsızlıktır). Ay hÂlinde kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah'ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şuphesiz Allah cok tovbe edenleri sever, cok temizlenenleri sever."(57)
(57) Âyette, kadınların Âdet hÂlleri "ezÂ" diye nitelendirilmiştir. Âdet sırasında kadınlar hastalığa daha cok yakındırlar. O gunlerde onlara yaklaşmamak gerekir. Burada soz konusu olan cinsel ilişkidir.
223. Kadınlarınız sizin ekinliğinizdir. Ekinliğinize dilediğiniz bicimde varın. Kendiniz icin (geleceğe hazırlık olarak) guzel davranışlar takdim edin. Allah'a karşı gelmekten sakının ve her hÂlde onun huzuruna varacağınızı bilin. (Ey Muhammed!) Mu'minleri mujdele.
224. İyilik etmemek, takvaya sarılmamak, insanlar arasını ıslah etmemek yolundaki yeminlerinize Allah'ı siper yapmayın. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
Alıntı
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Bakara sûresi 34.sayfası