http://www.youtube.com/watch?feature...&v=znLS4qMW2Eo

257. Allah, iman edenlerin dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa cıkarır. KÂfirlerin velileri ise tÂğûttur. (O da) onları aydınlıktan karanlıklara (surukleyip) cıkarır. Onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalırlar.

258. Allah, kendisine hukumdarlık verdi diye (şımarıp boburlenerek) Rabbi hakkında İbrahim ile tartışanı gormedin mi? Hani İbrahim, "Benim Rabbim diriltir, oldurur." demiş; o da, "Ben de diriltir, oldururum" demişti. (Bunun uzerine) İbrahim, "Şuphesiz Allah guneşi doğudan getirir, sen de onu batıdan getir" deyince, kÂfir şaşırıp kaldı. Zaten Allah, zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.

259. Yahut altı ustune gelmiş (ıpıssız duran) bir şehre uğrayan kimseyi gormedin mi? O, "Allah, burayı olumunden sonra nasıl diriltecek (acaba)?" demişti. Bunun uzerine, Allah onu oldurup yuzyıl olu bıraktı, sonra diriltti ve ona sordu: "Ne kadar (olu) kaldın?" O, "Bir gun veya bir gunden daha az kaldım" diye cevap verdi. Allah, şoyle dedi: "Hayır, yuz sene kaldın. Boyle iken yiyeceğine ve iceceğine bak, henuz bozulmamış. Bir de eşeğine bak! (Boyle yapmamız) seni insanlara ibret belgesi kılmamız icindir. (Eşeğin) kemikler(in)e de bak, nasıl onları bir araya getiriyor, sonra onlara nasıl et giydiriyoruz?" Kendisine butun bunlar apacık belli olunca, şoyle dedi: "Şimdi, biliyorum ki; şuphesiz Allah'ın gucu her şeye hakkıyla yeter."(67)

(67) Bu Âyette olumden sonra dirilişi merak eden kimsenin mu'min biri olduğu anlaşılıyor. Bu konuda Uzeyr, Yeremya veya Hıdır isimleri zikredilir. Burada vurgulanan şey, Allah'ın diriltici kudretinin etkinliğini gormek, O'nun olumden sonra dirilişi mutlaka gercekleştireceğine inanmaktır.

Alıntı