http://www.youtube.com/watch?feature...&v=lcFAscT99ew
283. Eğer yolculukta olur da bir yazıcı bulamazsanız, o zaman alınmış rehinler yeterlidir. Eğer birbirinize guvenirseniz kendisine guvenilen kimse emanetini (borcunu) odesin ve Rabbi Allah'tan sakınsın. Bir de şahitliği gizlemeyin. Kim şahitliği gizlerse, şuphesiz onun kalbi gunahkÂrdır. Allah, yaptıklarınızı hakkıyla bilendir.
284. Goklerdeki her şey, yerdeki her şey Allah'ındır. İcinizdekini acığa vursanız da, gizleseniz de Allah sizi, onunla sorguya ceker de dilediğini bağışlar, dilediğine azap eder. Allah'ın gucu her şeye hakkıyla yeter.
285. Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mu'minler de (iman ettiler). Her biri; Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şoyle dediler: "Onun peygamberlerinden hicbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz." Şoyle de dediler: "İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda donuş yalnız sanadır."
286. Allah, bir kimseyi ancak gucunun yettiği şeyle yukumlu kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kotuluk de kendi zararınadır. (Şoyle diyerek dua ediniz): "Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden oncekilere yuklediğin gibi ağır yuk yukleme. Ey Rabbimiz! Bize gucumuzun yetmediği şeyleri yukleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim MevlÂmızsın. KÂfirler topluluğuna karşı bize yardım et."
Alıntı
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Bakara sûresi 48.sayfası