http://www.youtube.com/watch?feature...&v=K8mQ1laNW88

16,17. (Bunlar), "Rabbimiz, biz iman ettik. Bizim gunahlarımızı bağışla. Bizi ateş azabından koru" diyenler, sabredenler, doğru olanlar, huzurunda gonulden boyun bukup divan duranlar, Allah yolunda harcayanlar ve seherlerde (Allah'tan) bağışlanma dileyenlerdir.

18. Allah, melekler ve ilim sahipleri, ondan başka ilÂh olmadığına adaletle şÃ‚hitlik ettiler. O'ndan başka ilÂh yoktur. O, mutlak guc sahibidir, hukum ve hikmet sahibidir.

19. Şuphesiz Allah katında din İslÂm'dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yuzunden ayrılığa duştuler. Kim Allah'ın Âyetlerini inkÂr ederse, bilsin ki Allah hesabı cok cabuk gorendir.

20. Seninle tartışmaya girişirlerse, de ki: "Ben, bana uyanlarla birlikte kendi ozumu Allah'a teslim ettim." Kendilerine kitap verilenlere ve ummîlere(6) de ki: "Siz de İslÂm'ı kabul ettiniz mi?" Eğer İslÂm'a girerlerse hidayete ermiş olurlar. Yok, eğer yuz cevirirlerse sana duşen şey ancak tebliğ etmektir. Allah, kullarını hakkıyla gorendir.

(6) "Ummî", okuma yazması olmayan demektir. Buradaki kullanımı ile, kendilerine kitap verilmeyenlerle, Arap muşrikleri kastedilmiştir. Kitap verilenler ise Yahudilerle Hıristiyanlardır.
21. Allah'ın Âyetlerini inkÂr edenler, Peygamberleri haksız yere oldurenler, insanlardan adaleti emredenleri oldurenler var ya, onları elem dolu bir azap ile mujdele.

22. Onlar, amelleri, dunyada da, ahirette de boşa gitmiş kimselerdir. Onların hic yardımcıları da yoktur.

Alıntı