Malzeme Listesi:

1 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday her ikisini de 1 gece once ıslatın ve ertesi gun ikisini de ayrı ayrı haşlayın. Buğdayın suyunu tamamen cekmesini sağlayın. Buğday rahatlıkla normal tencerede haşlanabiliyor, nohutu isterseniz duduklu tencerede haşlayabilirsiniz. Buğdaylar tamamen soğuyunca icine 3 yemek kaşığı suzme yoğurt, 5 yemek kaşığı un koyarak guzelce karıştırın.
Nohutları ve yoğurtlu unlu buğdayı uc parcaya ayırın. Hepsini ayrı ayrı naylon poşetlere koyarak derin dondurucuya koyun pişireceğiniz zaman cıkarıp buzlarını cozun.

Ben hemen pişireceğim icin birer porsiyonluk nohut ve buğdayı dolaba koymadan pişirme işlemine başladım.

Yapılışı:

Buğday ve nohutu robotunuza koyun (tarifin orjinalinde tahta kaşıkla tencerenin icinde ezmemiz soyleniyordu ama bu şekli bana daha pratik geldiği icin ben robotta parcaladım).Robotun parcalayıcı bıcağı ile nohut ve buğdayı kucultun.Robotun icine 2 kaşık un, 1 yumurta, 1/2 su bardağı suzme yoğurt ilave ederek robotta karıştırın ve orta buyuklukte bir tencereye aktarın. Tuz koyun ve 4-5 su bardağı suyu da icine koyarak karıştırarak pişirin. Kıvamı koyu gelirse hazırda tuttuğunuz sıcak su ile kıvamını acın. İstediğiniz kıvama gelen ve kaynayan corbanızın altını sondurun (kaynayıncaya kadar karıştırmanız şart)

2 yemek kaşığı tereyağı, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağını kucuk boy tencereye alın , yağı eritin ve icine 1 yemek kaşığı nane , 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber koyarak hafif kızdırın ve corbaya dokun.