Ateizmi Yıkan Gercekler | Yaratılış Delilleri - 1: İnşa Delili [Yaratılıştaki Denge]


İnşa Delili

İnşa: Maddelerin ve elementlerin bir araya gelerek bir yapıyı oluşturmasıdır. Bircok madde ve element bir araya gelerek bir mevcudu oluştururlar ve bir vucutta toplanırlar. Buna terkip de denilir. İnşadaki denge, Cenab-ı Hakk'ın varlığına buyuk bir delildir. Şoyle ki:

Bir eczanede, muhtelif maddelerle dolu yuzlerce kavanoz şişenin bulunduğunu farz ediyoruz. Bizlerden, bu kavanozlardaki maddeleri kullanarak bir macun ve bir ilac yapmamız istendi. Bizler eczaneye geldik, gorduk ki: O macun ve ilacın yuzlerce ferdi yapılmış ve tezgÂha konulmuş. O macun ve ilacları tetkik ettik, gorduk ki: O kavanoz şişelerin her birinden, mahsus bir olcuyle bir-iki miligram bundan, uc-dort miligram ondan, altı-yedi miligram başkasından ve bunlar gibi, her birinden muhtelif miktarda maddeler alınmış ve o macun ve ilaclar oluşturulmuş. Eğer birinden bir miligram eksik ya da fazla alınsa o macun ve ilac tesirini gosteremez; ilac iken zehir olurlar.

Acaba hicbir cihette imkÂn ve ihtimal var mıdır ki o şişelerden alınan muhtelif miktarlar; şişelerin garip bir tesaduf veya fırtınalı bir havanın carpması sonucu devrilmesiyle her birinden alınan miktar kadar, yalnız o miktar şişeden aksın, diğer şişelerden akanlar ile beraber gitsin ve toplanıp o macunu ve ilacı teşkil etsinler? Acaba butun dunya toplansa bir macunun ve ilacın tesadufen oluştuğuna bizi ikna edebilirler mi? Hele bu ilac ve macunun milyonlarca ferdi bulunsa, tamamının tesaduf eseri olduğuna bizi inandırabilirler mi? Acaba bu fikirden daha hurafe ve daha batıl bir şey var mıdır?

İşte bu misal gibi, her bir hayat sahibi bir macundur. Her bir bitki ise bir ilactır ki cok ceşitli maddelerden, gayet hassas bir olcuyle alınan elementlerden terkip edilmiştir. Mesela sadece insana bakalım:

Vucudumuzda altmışa yakın element bulunmaktadır. Bu elementlerin hepsi bir olcuye ve dengeye gore vucudumuzda bulunmaktadır. Vucudumuzda belli olculerde demir, magnezyum, krom gibi elementler vardır. Bunların azlık veya cokluğu hastalıklara sebep olur. Mesela bakır kan yapıcı ozelliğe sahiptir. Eksikliğinde sinir hastalıkları baş gosterir. Mangan, beyin fonksiyonlarını işlettirir. Eksikliği davranış bozukluklarına sebep olur. Kadmiyumun gorevi ise tansiyonu ayarlayıp duzgun calışmasını sağlamaktır. Eksiklik veya fazlalığında tansiyon rahatsızlıkları baş gosterir. Vucudun herhangi bir yerine elementlerin yığılması ise hormonal bozuklukları meydana getirir.

İnsanın vucudunda boyle son derece hassas bir denge hÂkim olduğu gibi, diğer hayat sahipleri olan hayvanların ve bitkilerin vucudunda da aynı denge hÂkimdir. Bizler, bu dengenin misalleriyle sozu uzatmıyor ve bu dengeyi oğrenmek isteyenleri ilgili fen kitaplarına havale ederek soruyoruz:

Acaba en basit bir ilac dahi tesadufen oluşamazken, bu derece dengeli olan insan vucudunun ve diğer varlıkların tesadufen oluşması hic mumkun mudur?
Butun dunya toplansa bir aspirinin, cam kavanozdaki ilacların tesadufen dokulmesi sonucunda oluştuğuna bizi ikna edemez iken; nasıl olurda, bu haptan milyonlar derece daha hassas bir yapıya sahip olan insanın, tesaduf sonucu ortaya cıktığına bizi ikna edebilir? Acaba boyle batıl bir fikre inanana akıllı denilebilir mi? Değil akıllı denilmek, evvela ona insan denilebilir mi?

Ayrıca vucudumuz, bir ilac gibi bir defa yapılan ve sonra oylece bırakılan bir şey değil, daima yenilenen bir terkiptir. Bir sene boyunca bağırsaklarımızda olen toplam hucre ağırlığı 90 kg'dır. Olen deri hucrelerimizin ağırlığı ise 45 kg'dır. Her gun vucudumuzda 200 milyar alyuvar olur ve saniyede 10.000 alyuvar yaratılır. Vucudumuz altı ayda bir tamamen yenilenen harika bir terkiptir.

Bu terkibin tesadufen olması nasıl mumkun olur? Hem de bu terkipten şu anda yeryuzunde yaklaşık yedi milyar insan varken. Hepsinin tesadufen oluştuğuna nasıl inanılır?
__________________