"Laf bitti tunel bitmedi" sozuyle fenomen olan ve Cumhurbaşkanının da mitinglerinde videosunu paylaştığı Taner Mete, ilk defa İHA mikrofonlarına konuştu.
2015 yılında Kahramanmaraş'ta bir internet arızasına giderken gorduğu tuneli overek fenomen olan Taner Mete, İhlas Haber Ajansı mikrofonuna konuştu. Mete, o gunden sonra hayatının değiştiğini ve PKK, FETO gibi teror orgutlerinden aldığı tehditler yuzunden soyadını bile değiştirdiğini belirtti. Mete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın videosunu paylaşmasının kendisini gururlandırdığını ve tek isteğinin Cumhurbaşkanı ile bir fotoğraf cektirmek olduğunu soyledi.
[h=3]"BİR GUNDE 5 BİN ARKADAŞ BENİ EKLEDİ"[/h] Videoyu paylaştıktan sonra sosyal medyada bir gunde 5 bin kişinin kendisini eklediğini ifade eden Mete, "Facebook'ta 25 30 tane arkadaşım varken, videodan sonra 5 bin arkadaş sınırını doldurdum" dedi.
[h=3]"O TUNELİ GORUNCE KENDİMİ TUTAMADIM"[/h] Dağın icinde tuneli gorunce kendini tutamadığını ifade eden Mete, "Ben Turksat'ın iletişim canaklarını falan kuruyorum. Goksun tarafından ana yola geldim baktım yolu kapatmışlar. Cok sinirlendim bir baktım ki yolu sola cevirmişler dağın icine yonlendirdiler. Yanımda bir arkadaşım vardı. Yahu dedim bu dağa yoksa tunel mi yapmışlar. Arkadaşa telefonla cek dedim. Tunelin icine girince o ofkeyle doğaclama ağzıma ne geldiyse saydım" şeklinde konuştu.
[h=3]"SOY İSMİME KADAR DEĞİŞTİRDİM"[/h] Aldığı tehditlerden dolayı soyadını bile değiştirdiğini soyleyen Mete, "O gunden sonra hayatım değişti. Ben kendimi bilerek geri plana attım. Cunku cok fazla tepki, tehdit aldım ben soy ismime kadar değiştirdim. Beni tehdit ettiler, dağa kaldırırız dediler sen 'Hoca efendiye' nasıl laf soylersin dediler. Aldığım tehdit ve kufurlerden dolayı Facebook hesabını kapattım. Eskiden soy ismim 'Uvezoğlugil'di, soy ismimi 'Mete' olarak değiştirdim" ifadelerini kullandı.
[h=3]"3-4 SAATTE GİTTİĞİ YOLU 5 DAKİKADA GECTİM"[/h] Daha once 3-4 saatte gittiği yolu tunel sayesinde 5 dakikada gectiğini vurgulayan Mete, "Goruntuyu 2015 yılında cektim. Bu arada ben Kahramanmaraşlı değilim Gaziantepliyim. Kışın biz o yolu 3-4 saatte gidiyoruz. Ben o gun Kahramanmaraş'ın Afşin ilcesinden internet arızası nedeniyle bir koye gitmiştim. Donuşte yolu kapatmışlardı cok ofkelenmiştim o ofkeyle bir baktım tunel var. Fark etmeden beni guzel yola cıkartmışlar. Yahu bir saatte gideceğim yolu 5 dakikada gectim. Hani derler ya her şey yol mu, kardeşim gidemediğin yol senin değildir. Ulaşım her şeyin temelidir. Yolun gitmediği yerler gelişemez. Şu an Turkiye'de bir kadın İstanbul'dan Hakkari'ye kadar gidip urununu satabiliyor. Eskiden Gaziantep'e gelmeye korkuyorlardı. Cunku yollar kotuydu" ifadelerine yer verdi.
[h=3]"TEK İSTEĞİM CUMHURBAŞKANIMIZLA FOTOĞRAF CEKTİRMEK"[/h] Tek isteğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf cektirmek olduğunu soyleyen Mete, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın benim videomu mitinglerinde paylaşması beni cok gururlandırdı. Tek isteğim, şu olumlu dunyada Cumhurbaşkanımızla bir fotoğraf cektirmektir" diye konuştu.
Kaynak: İHA