2015 yılında Kahramanmaraş'ta bir internet arızasına giderken gorduğu tuneli overek fenomen olan Taner Mete, İhlas Haber Ajansı mikrofonuna konuştu. Mete, o gunden sonra hayatının değiştiğini ve PKK, FETO gibi teror orgutlerinden aldığı tehditler yuzunden soyadını bile değiştirdiğini belirtti. Mete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın videosunu paylaşmasının kendisini gururlandırdığını ve tek isteğinin Cumhurbaşkanı ile bir fotoğraf cektirmek olduğunu soyledi.
[h=3]"BİR GUNDE 5 BİN ARKADAŞ BENİ EKLEDİ"[/h] Videoyu paylaştıktan sonra sosyal medyada bir gunde 5 bin kişinin kendisini eklediğini ifade eden Mete, "Facebook'ta 25 30 tane arkadaşım varken, videodan sonra 5 bin arkadaş sınırını doldurdum" dedi.

[h=3]"SOY İSMİME KADAR DEĞİŞTİRDİM"[/h] Aldığı tehditlerden dolayı soyadını bile değiştirdiğini soyleyen Mete, "O gunden sonra hayatım değişti. Ben kendimi bilerek geri plana attım. Cunku cok fazla tepki, tehdit aldım ben soy ismime kadar değiştirdim. Beni tehdit ettiler, dağa kaldırırız dediler sen 'Hoca efendiye' nasıl laf soylersin dediler. Aldığım tehdit ve kufurlerden dolayı Facebook hesabını kapattım. Eskiden soy ismim 'Uvezoğlugil'di, soy ismimi 'Mete' olarak değiştirdim" ifadelerini kullandı.

[h=3]"TEK İSTEĞİM CUMHURBAŞKANIMIZLA FOTOĞRAF CEKTİRMEK"[/h] Tek isteğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf cektirmek olduğunu soyleyen Mete, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın benim videomu mitinglerinde paylaşması beni cok gururlandırdı. Tek isteğim, şu olumlu dunyada Cumhurbaşkanımızla bir fotoğraf cektirmektir" diye konuştu.