http://www.youtube.com/watch?feature...&v=2MJfa2b1sSo
38. Orada Zekeriya Rabbine dua etti: "Rabbim! Bana katından temiz bir nesil bahşet. Şuphesiz sen duayı hakkıyla işitensin" dedi.
39. Zekeriya mabedde namaz kılarken melekler ona, "Allah sana, kendisinden gelen bir kelimeyi (İsa'yı) doğrulayıcı, efendi, nefsine hÂkim ve salihlerden bir peygamber olarak Yahya'yı mujdeler" diye seslendiler.
40. Zekeriya, "Ey Rabbim! Bana ihtiyarlık gelip catmış iken ve karım da kısır iken benim nasıl cocuğum olabilir?" dedi. Allah, "Oyledir, ama Allah dilediğini yapar" dedi.
41. Zekeriya, "Rabbim! (cocuğum olacağına dair) bana bir alÂmet ver" dedi. Allah da şoyle dedi: "Senin icin alÂmet, insanlarla uc gun konuşamaman, ancak işaretleşebilmendir. Ayrıca Rabbini cok an, sabah akşam tesbih et."
42. Hani melekler, "Ey Meryem! Allah, seni secti. Seni tertemiz yaptı ve seni dunya kadınlarına ustun kıldı."
43. "Ey Meryem! Rabbine divan dur. Secde et ve (O'nun huzurunda) rukû edenlerle beraber rukû et" demişlerdi.
44. (Ey Muhammed!) Bunlar sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir. Meryem'i kim himayesine alıp koruyacak diye kalemlerini (kur'a icin) atarlarken sen yanlarında değildin. (Bu konuda) tartışırlarken de yanlarında değildin.
45. Hani melekler şoyle demişti: "Ey Meryem! Allah, seni kendi tarafından bir kelime ile mujdeliyor ki, adı Meryem oğlu İsa Mesih'tir. Dunyada da, ahirette de itibarlı ve Allah'a cok yakın olanlardandır."
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Âl-i İmran sûresi 54.sayfası