.

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=gEEg1nkPpnQ

46. "O, beşikte de, yetişkin cağında da insanlarla konuşacak, salihlerden olacaktır."(9)

(9) Hz.İsa'nın beşikte iken konuşması ile ilgili olarak ayrıca bakınız: Maide sûresi, Âyet, 110; Meryem sûresi, Âyet, 29-33.
47. (Meryem), "Ey Rabbim! Bana bir beşer dokunmamışken benim nasıl cocuğum olur?" dedi. Allah, "Oyle ama, Allah dilediğini yaratır. O, bir şeyin olmasını dilediğinde ona sadece "ol" der, o da hemen oluverir" dedi.

48. Ve Allah ona kitabı, hikmeti, Tevrat ve İncil'i oğretecek.

49. Allah, onu İsrailoğullarına bir Peygamber olarak gonderecek (ve o da onlara şoyle diyecek): "Şuphesiz ben size Rabbinizden bir mucize getirdim. Ben camurdan kuş şeklinde bir şey yapar, ona uflerim. O da Allah'ın izniyle hemen kuş oluverir. Koru ve alacalıyı iyileştiririm ve Allah'ın izniyle oluleri diriltirim. Evlerinizde ne yiyip ne biriktirdiğinizi size haber veririm. Eğer mu'minler iseniz bunda sizin icin elbette bir ibret vardır."

50. "Benden once gelen Tevrat'ı doğrulayıcı olarak ve size haram kılınan bazı şeyleri helÂl kılmak icin gonderildim ve Rabbiniz tarafından size bir mucize de getirdim. Artık Allah'a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin."

51. "Şuphesiz Allah, benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir. Oyleyse O'na ibadet edin. İşte bu, doğru yoldur."

52. İsa, onların inkÂrlarını sezince, "Allah yolunda yardımcılarım kim?" dedi. Havariler, "Biziz Allah yolunun yardımcıları. Allah'a iman ettik. Şahit ol, biz muslumanlarız" dediler.

Alıntı