,
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=xdAPC4wzFoI
53. "Rabbimiz! Senin indirdiğine iman ettik ve Peygamber'e uyduk. Artık bizi (hakikate) şahitlik edenlerle beraber yaz."
54. Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.(10)
(10) Âyette sozu edilen tuzak, İsrailoğullarının Hz.İsa'ya suikast duzenleme girişimidir. "Allah'ın tuzak kurması" kavramı ise, Allah'ın kurulan tuzağı bozmasını veya tuzak kuranları cezalandırmasını ifade etmektedir.
55. Hani Allah şoyle buyurmuştu: "Ey İsa! Şuphesiz, senin hayatına ben son vereceğim. Seni kendime yukselteceğim. Seni inkÂr edenlerden kurtararak temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar kufre sapanların ustunde tutacağım. Sonra donuşunuz yalnızca banadır. Ayrılığa duştuğunuz şeyler hakkında aranızda ben hukmedeceğim."
56. "İnkÂr edenlere gelince, onlara dunyada da, ahirette de şiddetli bir şekilde azab edeceğim. Onların hic yardımcıları da olmayacaktır."
57. "İman edip salih ameller işleyenlere gelince, Allah onların mukÂfatlarını tastamam verecektir. Allah, zalimleri sevmez."
58. (Ey Muhammed!) Bunu (bildirdiklerimizi) biz sana Âyetlerden ve hikmet dolu Kur'an'dan okuyoruz.
59. Şuphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) İsa'nın durumu, Âdem'in durumu gibidir: Onu topraktan yarattı. Sonra ona "ol" dedi. O da hemen oluverdi. (11)
(11) Hz.Âdem'i topraktan, anasız-babasız yaratan Allah, Hz.İsa'yı da babasız yaratmıştır. Âyette Allah'ın kudretinin sonsuzluğu, O'nun kudretinin her şeye yettiği belirtiliyor; ayrıca Hz.Meryem'in iffetine de dikkat cekiliyor.
60. Hak Rabbindendir. O hÂlde, sakın şuphe edenlerden olma.
61. Sana (gerekli) bilgi geldikten sonra artık kim bu konuda seninle tartışacak olursa, de ki: "Gelin, oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı cağıralım. Biz de siz de toplanalım. Sonra gonulden dua edelim de, Allah'ın lÂnetini (aramızdan) yalan soyleyenlerin ustune atalım."(12)
(12) Bu Âyete "mubÂhale" Âyeti denir. MubÂhele, bir konuda haklı olanın ortaya cıkması icin usulunce lÂnetleşmek demektir. Necran Hıristiyanları; "Kur'an, Hz.İsa'nın babasız doğduğunu kabul ettiğine gore, onun Allah olması gerekir" iddiasını ileri surduler. Bunun uzerine Hz. Peygamber, hakkın ortaya cıkması icin onları mubÂhaleye davet etti. Ancak onlar bunu kabul etmediler.
Alıntı
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Âl-i İmran sûresi 56.sayfası