.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=PY9lqN_a0Ug
78. Onlardan (Kitap ehlinden) bir grup var ki, Kitab'dan olmadığı hÂlde Kitab'dan sanasınız diye (okudukları) Kitap'tanmış gibi dillerini eğip bukerler ve, "Bu, Allah katındandır" derler. HÂlbuki o, Allah katından değildir. Bile bile Allah'a karşı yalan soylerler.
79. Allah'ın, kendisine Kitab'ı, hukmu (hikmeti) ve peygamberliği verdiği hicbir insanın, "Allah'ı bırakıp bana kullar olun" demesi duşunulemez. Fakat (şoyle oğut verir) "Oğretmekte ve derinlemesine incelemekte olduğunuz Kitap uyarınca rabbÂnîler (Allah'ın istediği ornek ve dindar kullar) olun."
80. Onun size, "Melekleri ve peygamberleri ilÂhlar edinin." diye emretmesi de duşunulemez. Siz musluman olduktan sonra, o size hic inkÂrı emreder mi?
81. Hani, Allah peygamberlerden, "Andolsun, size vereceğim her kitap ve hikmetten sonra, elinizdekini doğrulayan bir peygamber geldiğinde, ona mutlaka iman edeceksiniz ve ona mutlaka yardım edeceksiniz" diye soz almış ve, "Bunu kabul ettiniz mi; verdiğim bu ağır gorevi ustlendiniz mi?" demişti. Onlar, "Kabul ettik" demişlerdi. Allah da, "Oyleyse şahid olun, ben de sizinle beraber şahit olanlardanım" demişti.
82. Artık bundan sonra kim yuz cevirirse, işte onlar yoldan cıkmışların ta kendileridir.
83. Goklerdeki ve yerdeki herkes ister istemez O'na boyun eğmişken ve O'na dondurulup goturulecekken onlar Allah'ın dininden başkasını mı arıyorlar?
Alıntı
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Âl-i İmran sûresi 59.sayfası