.

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=iFcnDtLgbkA

122. Hani sizden iki takım (paniğe kapılarak) cozulmeye yuz tutmuştu. HÂlbuki Allah onların yardımcısı idi. Mu'minler, yalnız Allah'a tevekkul etsinler.(19)

(19) Uhud savaşında, sağ ve sol kanatlara yerleştirilen Hazrec kabilesinden Seleme Oğulları ile Evs kabilesinden Harise Oğulları, Hz. Peygamber'in savaş taktiğine uymamış, savaş esnasında duşmana karşı korkaklık ve za'f gostermişlerdi.
123. Andolsun, siz son derece gucsuz iken Allah size Bedir'de yardım etmişti. O hÂlde Allah'a karşı gelmekten sakının ki şukretmiş olasınız.

124. Hani sen mu'minlere, "Rabbinizin, indirilmiş uc bin melek ile yardım etmesi size yetmez mi?" diyordun.

125. Evet, sabrettiğiniz ve Allah'a karşı gelmekten sakındığınız takdirde; onlar ansızın uzerinize gelseler bile Rabbiniz nişanlı beş bin melekle size yardım eder.

126. Allah, bunu size sırf bir mujde olsun ve kalpleriniz bununla yatışsın diye yaptı. Yardım ve zafer ancak mutlak guc sahibi, hukum ve hikmet sahibi Allah katındadır.

127. Bir de Allah bunu, inkÂr edenlerden bir kısmını helÂk etsin veya perişan etsin de umutsuz olarak donup gitsinler diye yaptı.

128. Bu işte senin yapacağın bir şey yoktur. Allah, ya tovbelerini kabul edip onları affeder, ya da zalim olduklarından dolayı onlara azap eder.

129. Goklerdeki her şey ve yerdeki her şey Allah'ındır. O, dilediğini bağışlar, dilediğine azab eder. Allah, cok bağışlayandır, cok merhamet edendir.

130. Ey iman edenler! Kat kat arttırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz.(20)

(20) Bu Âyet, cahiliye Arapları arasındaki bir uygulamaya işaret etmekte ve bunu yasaklamaktadır. Muşrik Araplar, vadesinde odenemeyen borca yuksek faizler tahakkuk ettirerek vadeyi uzatırlar, boylece alınan borc kısa zamanda kat kat artardı. Âyetten anlaşılan manayı tersinden ele alarak kat kat olmayan faizin yenebileceğini soylemek mumkun değildir. Zira Bakara sûresinin 275. Âyeti ile; miktarı ne olursa olsun faiz mutlak olarak yasaklanmıştır.
131. KÂfirler icin hazırlanmış ateşten sakının.

132. Allah'a ve Peygambere itaat edin ki size merhamet edilsin.