[h=3]"İLK DEFA BİR ŞUPHELİYİ VURMAK ZORUNDA KALDIM"[/h] SWAT (Ozel Silahlar ve Taktikler Birimi) kaptanı olan Zeng Hao yaptığı acıklamada, "Olay yerine cağrıldığımda gunluk eğitimimi yeni bitirmiştim. Nişan alabilecek en iyi yeri bulmak icin eğitim ekipmanlarımı uzerimde tuttum. Muzakereleri dinleyerek yaklaşık iki saat orada kaldım. Ellerim ve omuzlarım bircok kez uyuştu ancak hedefe odaklanmayı başardım ve şupheliyi kafasından vurdum. Cunku şupheli rehinenin arkasında oturuyor, onu tutuyordu. Şuphelinin kafasının sadece 10 santimetrelik bir bolumu gorunuyordu. Başka bir yere nişan almak rehineye zarar verebilirdi. 19 yıldır polis memuruyum ve bircok rehine krizinde yer aldım. İlk defa bir şupheliyi vurmak zorunda kaldım" dedi.
Şahısla 2 saat boyunca muzakerelerde bulunan polis gorevlisi Qi ise yaptığı acıklamada, "Şupheli iletişim kurmayı ve konuşmayı reddediyordu. Ona nereli olduğunu ve neden bunu yaptığını sordum. Daha sonra kadının gitmesine izin vermesini istedim ve ona su ikram ettim. Ancak şupheli her şeye hayır cevabı verdi" dedi. Zeng Hao ve arkadaşları başarılarından dolayı odullendirildi.
[h=3]AKILLARA TURKİYE'DEKİ OTOGAR VAHŞETİNİ GETİRDİ[/h] Cin'de metro istasyonunda yaşan rehine krizi guvenlik kameralarına yansırken, operasyon goruntuleri akıllara birkac gun once Batman'da bir otogarda yaşanan vahşeti getirdi.

Goruntulerin sosyal medyada yayınlanması ve tepkilerin yukselmesi sonrasında polisler hakkında idari soruşturma başlatan Batman Valiliği, daha sonra "Bıcaklı saldırıya ilişkin kademeli guc kullanmada zaafiyet gosteren ve mudahalede ihmalleri bulunduğu değerlendirilen 5 polisin gorevden uzaklaştırıldığı" acıklamasında bulunmuştu.