ABD'nin unlu kahve zinciri Starbucks'tan kahve satın alan "Aziz" isimli Musluman bir kişinin adının "ISIS" şeklinde yazılması tartışmalara sebep oldu.
Philadelphia şehrindeki Starbucks'ta verdiği kahve siparişi sırasında ismini gorevliye "Aziz" olarak soyleyen Abdulaziz Niquel Johnson adlı Musluman, kahve bardağının uzerinde isminin, teror orgutu DEAŞ'ın İngilizce kısaltması olan "ISIS" şeklinde yazıldığını gorunce duruma tepki gosterdi.
[h=3]ŞİKAYETCİ OLUNCA ŞİRKET OZUR DİLEDİ[/h] Kahve siparişi verdiği sırada uzerinde geleneksel dini kıyafetleri bulunduğu icin isminin "ISIS" olarak değiştirilmesinin "İslam karşıtı" duşuncelerden kaynaklandığını belirten Johnson, Starbucks şirketinden şikayetci oldu.
40 yaşındaki Abdulaziz Niquel Johnson, "Şok oldum ve ofkelendim. Bunun bir ayrımcılık olduğunu hissettim." dedi.
Starbucks'tan yapılan acıklamada ise inceleme sonucu Johnson'un adının yanlışlıkla "ISIS" olarak hecelendiğinin tespit edildiği ve olayın herhangi bir ayrımcılık veya on yargıdan kaynaklanmadığı savunuldu. Johnson, Starbucks'ın kendisiyle irtibata gectiğini belirterek firmanın ozur dilediğini de sozlerine ekledi.
[h=3]DAHA ONCE DE TEPKİ CEKMİŞTİ[/h] Starbucks'ta gecen yıl cep telefonuyla kaydedilen 2 siyahi muşterinin polis cağırılarak dışarı cıkarılmasına ait goruntuler ulke capında tepkilere neden olmuş, Seattle merkezli kahve zinciri, ABD'deki binlerce iş yerini calışanlarına "ırkcı on yargı" konusunda eğitmek vermek icin gecici bir sure kapatmak zorunda kalmıştı.
Kaynak: AA