http://www.youtube.com/watch?feature...&v=oxyKjapTr-o

30. Hani, Rabbin meleklere, "Ben yeryuzunde bir halife yaratacağım" demişti. Onlar, "Orada bozgunculuk yapacak, kan dokecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz." demişler. Allah da, "Ben sizin bilmediğinizi bilirim" demişti.

31. Allah, Âdem'e butun varlıkların isimlerini oğretti. Sonra onları meleklere gostererek, "Eğer doğru soyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin" dedi.

32. Melekler, "Seni butun eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize oğrettiklerinden başka bizim hicbir bilgimiz yoktur. Şuphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin" dediler.

33. Allah, şoyle dedi: "Ey Âdem! Onlara bunların isimlerini soyle." Âdem, meleklere onların isimlerini bildirince Allah, "Size, goklerin ve yerin gaybını şuphesiz ki ben bilirim, yine acığa vurduklarınızı da, gizli tuttuklarınızı da ben bilirim demedim mi?" dedi.

34. Hani meleklere, "Âdem icin saygı ile eğilin" demiştik de İblis haric butun melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kacınmış, buyukluk taslamış ve kÂfirlerden olmuştu.

35. Dedik ki: "Ey Âdem! Sen ve eşin cennete yerleşin. Orada dilediğiniz gibi bol bol yiyin, ama şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz."

36. Derken, şeytan ayaklarını oradan kaydırdı. Onları icinde bulundukları konumdan cıkardı. Bunun uzerine biz de, "Birbirinize duşman olarak inin. Sizin icin yeryuzunde belli bir sure barınak ve yararlanma vardır" dedik.

37. Derken, Âdem (vahy yoluyla) Rabbinden birtakım kelimeler aldı, (onlarla amel edip Rabb'ine yalvardı. O da) bunun uzerine tovbesini kabul etti. Şuphesiz O, tovbeleri cok kabul edendir, cok bağışlayandır.

Alıntı