http://www.youtube.com/watch?feature...&v=PyU5msyQ3GQ

38. "İnin oradan (cennetten) hepiniz. Tarafımdan size bir yol gosterici (peygamber) gelir de kim ona uyarsa, onlar icin herhangi bir korku yoktur, onlar uzulmeyeceklerdir" dedik.

39. İnkÂr edenler ve Âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.

40. Ey İsrailoğulları!(6) Size verdiğim nimeti hatırlayın. Bana verdiğiniz sozu yerine getirin ki ben de size verdiğim sozu yerine getireyim. Yalnız benden korkun.

(6) İsrÂil, İshak Peygamberin oğlu Yakup Peygamberdir.
41. Elinizdeki Tevrat'ı tasdik edici olarak indirdiğimize (Kur'an'a) iman edin. Onu inkÂr edenlerin ilki olmayın. Âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin ve bana karşı gelmekten sakının.

42. Hakkı batılla karıştırıp da bile bile hakkı gizlemeyin.

43. Namazı kılın, zekÂtı verin. Rukû edenlerle birlikte siz de rukû edin.

44. Siz Kitab'ı (Tevrat'ı) okuyup durduğunuz hÂlde, kendinizi unutup başkalarına iyiliği mi emrediyorsunuz? (Yaptığınızın cirkinliğini) anlamıyor musunuz?

45. Sabrederek ve namaz kılarak (Allah'tan) yardım dileyin.(7) Şuphesiz namaz, Allah'a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir.

(7) Sabır, insanı olgunlaştırır, geliştirir ve guclendirir. Namaz ise, Allah'a kulluğun, teslimiyetin ve nimetlere şukrun en yuksek ifade bicimi, aktif ve duzenli bir hayatın gostergesidir. Âyette, zorluklar karşısında insanı hem ruhen hem de dış hayatta guclu kılacak iki temel ogeden yararlanmamız tavsiye edilmektedir.
46. Onlar, Rablerine kavuşacaklarını ve gercekten O'na doneceklerini cok iyi bilirler.

47. Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cumle Âleme ustun kıldığımı hatırlayın.

48. Oyle bir gunden sakının ki, o gun hic kimse bir başkası adına bir şey odeyemez. Hicbir kimseden herhangi bir şefaat kabul olunmaz, fidye alınmaz.(8) Onlara yardım da edilmez.

(8) Şefaat, birinin bağışlanmasına aracılık etmek demektir. Kıyamet gununde başta Hz. Peygamber olmak uzere, Peygamber ile Allah'ın izin vereceği bazı insanlar ve melekler, gunahkÂr mu'minlerin affedilmesini, gunahsızların derecelerinin yukseltilmesini Allah'tan dileyeceklerdir. Şefaat taleplerinin yerine getirilip getirilmemesi konusunda takdir Allah'a aittir.

Alıntı