http://www.youtube.com/watch?feature...&v=kw7zBSv6-vA

120. Sen dinlerine uymadıkca, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar. De ki: "Allah'ın yolu asıl doğru yoldur." Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah'tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.

121. Kendilerine kitab verdiğimiz kimseler, onu gereği gibi okurlar. İşte bunlar ona inanırlar. Onu inkÂr edenlere gelince, işte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir.

122. Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cumle Âleme ustun tuttuğumu hatırlayın.

123. Kimsenin kimse namına bir şey odemeyeceği, hic kimseden fidye alınmayacağı, kimseye şefaatin (aracılığın) yarar sağlamayacağı ve hic kimsenin hicbir taraftan yardım goremeyeceği gunden sakının.

124. Bir zaman Rabbi İbrahim'i birtakım emirlerle sınamış, İbrahim onların hepsini yerine getirmiş de Rabbi şoyle buyurmuştu: "Ben seni insanlara onder yapacağım." İbrahim de, "Soyumdan da (onderler yap, ya Rabbi!)" demişti. Bunun uzerine Rabbi, "Benim ahdim (verdiğim soz) zalimleri kapsamaz" demişti.

125. Hani, biz KÂbe'yi insanlara toplantı ve guven yeri kılmıştık. Siz de Makam-ı İbrahim'den(27) kendinize bir namaz yeri edinin. İbrahim ve İsmail'e şoyle emretmiştik: "Tavaf edenler, kendini ibadete verenler, rukû ve secde edenler icin evimi (KÂbe'yi) tertemiz tutun."

(27) Âyette gecen "Makam-ı İbrahim"in ne olduğu konusunda tefsir bilginleri ceşitli goruşler belirtmişlerdir. "Hac ibadetinin yapılması sırasında ziyaret edilen yerlerden biri", "KÂbe", "Harem diye bilinen alan", "Hz. İbrahim'in KÂbe'yi inşa ederken iskele olarak kullandığı ve halkı hacca davet ederken uzerine cıktığı taşın bulunduğu alan" şeklindeki acıklamalar bunlardan bazılarıdır.

126. Hani İbrahim, "Rabbim! Bu şehri guvenli bir şehir kıl. Halkından Allah'a ve ahiret gunune iman edenleri her turlu urunle rızıklandır" demişti. Allah da, "İnkÂr edeni bile az bir sure, (bu gecici kısa hayatta) rızıklandırır; sonra onu cehennem azabına girmek zorunda bırakırım. Ne kotu varılacak yerdir orası!" demişti.

Alıntı