Kurban Kavurma Tarifi İcin Malzemeler
1 kg dana eti
1 adet soğan
250 gr ic yağı
Tuz, dilediğiniz baharat
3-4 diş sarımsak
Kurban Kavurma Tarifi Yapılışı
Yumuşak ağızda dağılan kavurma tarifimi sizlerle paylaşıyorum asıl kavurma tarifinde farklı yağ yoktur yada su yoktur aslı bu malzemelerden yapılır ve hic sert olmaz. Eti dinlendirmek daha iyi olacaktır mesela bir gun dolapta dinlendirip o şekilde yapsanız daha guzel olur ama farketmez taze etle de guzel oluyor.

Etleri aynı olcude kuşbaşı doğruyoruz. İc yağını da kucuk kesip tencereye atıyoruz, once kısık ateşte ic yağını eritiyoruz.
Kapağını kapatıp ic yağ eridikten sonra kevgir yardımıyla kalan kıkırdakları alıyoruz.
Daha sonra eti tencereye koyuyoruz ve yuksek ateşte karıştırıyoruz etlerin rengi doner donmez ateşimizi cok kısık hale getiriyoruz ve ben soğanı bolmeden atıyorum icine bir tane soğan ve 2-3 diş sarımsak butun şekilde koyuyoruz.
Tencereye ve karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
Kısık ateşte bir saat pişmeye bırakıyoruz. İlk 40 dakka kapağı acmamayı tavsiye ederım
Daha sonra suyunu cektikten sonra tuz karabiber ekleyip az daha kızartıp ocaktan alıyoruz, afiyet olsun.
Not:etiniz tazeyse hemen pişirme gereği duyuyorsanızda bir yemek kaşığı sirke atabilirsiniz pişirme esnasında daha yumuşak olacaktır.