123. Ey iman edenler! KÂfirlerden (oncelikle) yakınınızda olanlarla savaşın ve sizde bir sertlik bulsunlar. Bilin ki, Allah kendisine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir.

124. Herhangi bir sûre indirildiğinde, iclerinden, (alaylı bir şekilde) "Bu hanginizin imanını artırdı?" diyenler olur. İman etmiş olanlara gelince, inen sûre onların imanını artırmıştır. Onlar bunu birbirlerine mujdelerler.

125. Kalplerinde hastalık olanların ise, pisliklerine pislik katmış (kufurlerini artırmış), boylece kÂfir olarak olup gitmişlerdir.

126. Gormuyorlar mı ki, onlar her yıl bir veya iki kere belÂya carptırılıp imtihan ediliyorlar. Sonra ne tovbe ederler, ne de ibret alırlar.

127. Bir sûre indirildi mi, "Sizi bir kimse goruyor mu?" diye birbirlerine goz ederler, sonra da sıvışıp giderler. Anlamayan bir toplum olmalarından dolayı, Allah onların kalplerini cevirmiştir.

128. Andolsun, size kendi icinizden oyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya duşmeniz ona cok ağır gelir. O, size cok duşkun, mu'minlere karşı da cok şefkatli ve merhametlidir.

129. Eğer yuz cevirirlerse de ki: "Bana Allah yeter. O'ndan başka hicbir ilÂh yoktur. Ben ancak O'na tevekkul ettim. O, yuce Arş'ın sahibidir."