Taksim İstiklal Caddesi'nde arkadaşları ile dolaşırken uğradığı bıcaklı saldırı sonrası hayatını kaybeden 23 yaşındaki İTU mezunu elektrik muhendisi Halit Ayar'ı babası Mehmet Ayar ve annesi Hanife Ayar, acıklamalarda bulundu. Zanlıların yakalanmasının acılarını az da olsa hafiflettiğini ifade eden baba Mehmet Ayar, “Evladımız geri gelmeyecek. Kanun inşallah yerini bulur. Acımız cok buyuk. Başka anneler babalar uzulmesin. Sabah 06.00'da kızım telefondan arandığımı soyledi. Hastane polisi olduğunu soyledi. Oğlumun kavga olayına karıştığını ve ciddi yaralanma olduğunu soyledi. Ben eski polis olduğum icin durumu anladım. Metanetimi korudum. Hastaneye gittik. Acı haberi orada oğrendik. Doktorlar mudahale ettiklerini ve başarılı olamadıklarını soylediler. Orada yıkıldım. Cok zor bir durum. Başka anneler uzulmesin. Cezalarını ceksinler” dedi.
“Zanlıların izinle cezaevinden dışarı cıktığını duyduk”
Bu tur olayların olmadan engellemesini isteyen acılı baba, “Devletimiz milletimiz bu işin ustesinden gelecek bir devlettir. Zanlıların yakalandığını oğrendik. İstanbul Emniyet Muduru Mustafa Calışkan ve Beyoğlu İlce Emniyet Muduru bizzat aradı. İcişleri Bakanımız Suleyman Soylu ile goruştum. Gerekli acıklamalar bana yapıldı. Zanlıları tanımıyorum, tanımak da istemiyorum. Devletimiz cezasını versin. Zanlıların izinle cezaevinden dışarı cıktığını duyduk. Carşı iznine cıkar gibi cezaevinden nasıl cıkarlar? Yetkililer buna bir cozum bulacaktır. Davanın takipcisi olacağız. Başka canlar yanmasın. Birlik beraberlik olunca bu işlerin ustesinden geliriz. Oğlumuz bize iyi hatıralar ve anılar bıraktı. Daha yeni mezun oldu. Cok guzel hayalleri vardı. Yurt dışına gitmek istiyordu. Akademisyen olmak istiyordu. Başarılı bir yuzucuydu. Cok başarılı bir oğrenciydi. Hocaları aradı. Bundan sonraki cocuklar artık abilerinin bıraktığı bayrağı devralacaklar” diye konuştu.
“Cocuğum melek olarak gitti”
Anne Hanife Ayar ise acıklamasında, “Ne soylesem bilmiyorum. Dostlar sağ olsunlar. Bundan sonra cocuğumun hakkının aranmasını istiyorum. Bu sonucsuz kalmasın. Cezalarını ceksinler. Davası sonuclansın. Cocuğum melek olarak gitti. Hayalleri vardı. Yuksek lisans yapmak istiyordu. Olmadı, omru yetmedi. Bizim elimizden aldılar” ifadelerini kullandı.
Ote yandan, hayatını kaybeden Halit Ayar'ın geride bircok başarı belgesi bıraktığı gorulurken, iyi bir yuzucu olduğu oğrenildi.
Doğan Can Cesur