46. Allah'a ve Resûl'une itaat edin ve birbirinizle cekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gucunuz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Cunku Allah sabredenlerle beraberdir.
47. Şımarıp boburlenmek, insanlara gosteriş yapmak ve (halkı) Allah yolundan alıkoymak icin yurtlarından cıkanlar (Mekke muşrikleri) gibi olmayın. Allah, onların yaptıklarını kuşatıcıdır.
48. Hani şeytan onlara yaptıklarını suslemiş ve, "Bu gun artık insanlardan size galip gelecek (kimse) yok, mutlaka ben de size yardımcıyım." demişti. Fakat iki taraf (savaş alanında) yuz yuze gelince (şeytan), gerisingeriye donup, "Ben sizden uzağım. Cunku ben sizin gormediğiniz şeyler (melekler)(12) goruyorum. Ben Allah'tan korkarım. Allah, cezası cetin olandır" demişti.
(12) Bakınız: EnfÂl sûresi, Âyet, 8-9.
49. Hani munafıklar ve kalplerinde hastalık bulunan kimseler, "Bunları dinleri aldatmış" diyorlardı. HÂlbuki kim Allah'a tevekkul ederse, hic şuphesiz Allah mutlak guc sahibidir, hukum ve hikmet sahibidir.
50. Melekler, kÂfirlerin yuzlerine ve artlarına vura vura ve "haydi tadın yangın azabını" diyerek canlarını alırken bir gorseydin.
51. (Ey kÂfirler!) Bu, sizin ellerinizin onceden yaptığının karşılığıdır. Yoksa, Allah kullarına zulmedici değildir.
52. Bunların durumu tıpkı Firavun ailesi ve onlardan oncekilerin durumu gibidir. Allah'ın Âyetlerini inkÂr etmişler, Allah da kendilerini gunahları sebebiyle hemen yakalamıştı. Şuphesiz Allah kuvvetlidir, azabı cetin olandır.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Enfal sûresi 10.cuzun 1.hizbi 182.sayfasındasınız