350 gr kuşbaşı et 350 gr mantar 1 adet soğan 2 adet domates 3-4 adet sivri biber 4 adet haşlanmış patates (pure icin) 2 adet bostan patlıcanı (kızartılacak) 100 gr kaşar 1-2 cay bardağı sut 1-2 corba kaşığı tereyağı 3-4 adet ceri domates 3-4 adet yeşil biber

Mutlaka yapmanız gereken nefis bir lezzet ve Osmanlı mutfağından, denedim ve herkes tarafından tam puan aldı

gelelim adım adım tarife
1. Adım
oncelikle patatesleri doğrayıp haşlayalım sonra etimizi kavuralım etin lezzetli olması icin; etleri basınclı bir tencerede kendi suyunu cekene kadar pişirelim sonra uzerine cıkacak kadar sıcak su koyup pişirelim. Etler ve patates pişerken patlıcanları 1 parmak kalınlığında dilimleyip sıvı yağda kızartalım.
(patlıcanları kızarttıktan sonra havlu kağıdın uzerine koyun fazla yağını alsın)
2. Adım
Soğanlarımızı kavuralım ardından yeşil biber ve mantarları da ekleyip kabuklarını soyup kup kup doğradığımız domates ile pişirelim, daha sonra mantarlı harcımıza pişen etlerimizi de ekleyip karabiber ve tuz ilave edeceğiz.
3. Adım
Patates puresini hazırlayalım
haşlanan patatesleri ezelim tereyağında kavuralım ve yavaş yavaş sutunu ilave edelim pure haline getirelim (Ben, sutu patates kaldırana kadar ilave ediyorum kıvamını sizde ona gore ayarlayın )
4. Adım Son adım

Kızarttığımız patlıcanları yapacağımız yayvan fırın kabına dizelim ve tuzlayalım sonra mantarlı karışımı onun uzerine patates puresini en son kaşar rendesi domates ve yeşil biber ile 180 derecede kaşar eriyene kadar pişirelim.
Afiyet olsun