Malzemeler;
7 yumurta sarısı 7 yumurta sarısı 8 corba kaşığı şeker 7 corba kaşığı un 2 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
sutlu şerbeti icin
600 ml sut 400 gr krema, 2 paket 4 corba kaşığı şeker 1 paket vanilya
karamel sosu icin
6 corba kaşığı şeker 50 gr tereyağı 200 gr krema, 1 paket ben 2 olcu yaptım karamel sosunun bol olmasını istedin
Hazırlanışı;
Pandispanyası icin, yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz, bir kapta 7 yumurta beyazını 8 corba kaşığı şekeri ekleyip mikserle 8 dk kar haline gelene kadar cırpıyoruz, sonra yumurta sarılarını, unu, kabartma tozunu, ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırıyoruz cunku, harcı sondurmeden alttan uste doğru karıştırıyoruz ve yağlanmış dikdortgen bir borcama pandispanya harcımızı dokuyoruz, 170 derecedeki fırına verip, pişiriyoruz, kurdan testi yapıp fırından alıyoruz fazla pişirmiyoruz, yumuşak bir pandispanyamız olacak, soğutuyoruz.
şerbeti icin
ocağa sutumuzu koyuyoruz, şekeri ilave ediyoruz, ve eritiyoruz ocaktan alıp, kremayı ilave ediyoruz cırpıcı telle karıştırıyoruz eğer kremayı mikserle cırparsak kopuruyor buda pandispanyaya dokunce iyi bir goruntu olmuyor.
Sutlu şerbetimizde hazır
karamel sosu icin
Bir tavaya şekerimizi koyuyoruz, şeker erimeye başlıyor ve karamelize oluyor, bu esnada tereyağını ekliyoruz hızlıca karıştırıyoruz cunku yağ hızlı yanabilir ocağın altını kısıyoruz, kremayı ekleyip hızlıca karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz burada cok kontrollu olmamız gerekiyor aksi halde karamel yanabilir, karameli soğutuyoruz, soğuyunca daha kıvamlı oluyor ben burada karamelin olcusunu 2 katı yaptım, sos gozume az gorundu
Fırından cıkan soğumuş pandispanyamızın uzerine sutlu şerbetimizi dokuyoruz, pandispanya butun sutlu sosu cekiyor, tam cekince soğumuş ve daha kıvamlı olmuş karamel sosumuzu en ustune dokuyoruz ve buzdolabında 4 saat bekletiyoruz ve servis ediyoruz.
Afiyet olsun.