Cilekli Muzlu Alman Pastası Tarifi İcin Malzemeler

Keki icin:
2 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1, 5 cay bardağı toz şeker 1 cay bardağı sut (oda sıcaklığında) 1 cay bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1/2 cay kaşığı tarcın 1 paket kabartma tozu 3 cay bardağı un Kreması icin:
3 su bardağı soğuk sut 1 cay bardağı toz şeker 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Arası icin:
Muz ve cilek dilimleri Uzeri icin:
Pudra şekeri Cilekli Muzlu Alman Pastası Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba,
Kek icin; kalıbınızı katı yağ ile yağlayın ve hazırlayın. (Ben kelepceli ve 25 santim capında bir kalıp kullandım. Tabanına fırın kağıdı koydum ve yan yuzeyleri ile beraber, fırın kağıdının uzerini de yani tabanını da yağladım. )
Fırınınızı 170 dereceye ayarlayarak, ısınması icin acın.
Un, vanilya, kabartma tozu ve tarcından oluşan kuru malzemelerinizi eleyerek bir kaba alın.
Yumurtaları kısa bir sure kopurene kadar cırpın ve toz şeker ilavesini yapın. Şeker ile beraber 5-10 dakika arası, mikserin yuksek devrinde cırpın.
Sut ve sıvı yağı ekleyin ve karıştıktan sonra mikser devrini en duşuğe alarak onceden elediğimiz kuru malzemeleri ilave edin ve cok kısa bir sure sadece karışmalarını sağlayacak kadar karıştırın ve mikseri kapatın. Ya da bu aşamayı miksersiz, bir spatula yardımıyla yapın.
Kek harcınızı, kalıba aktarın ve onceden ısıttığımız fırına verin. Kurdan testi temiz cıkana kadar (20-30 dakika arası suruyor yaklaşık) pişirin.
Keki fırına verdikten sonra pişme sureci sırasında; ayrı bir tencereye, vanilya ve tereyağı haric, diğer krema malzemelerini alın ve bir cırpma teli ile bir miktar karıştırdıktan sonra ocağa alın. Orta-kısık ateşte surekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
Kıvam aldığı son aşamada, vanilya ve tereyağını da ekleyin ve blender veya mikser yardımıyla bir kac dakika cırpın. Hem ozleşmesini, hem ılınmasını, hem de minik topaklarınız varsa puruzsuzleşmesini sağlayacaktır.
Krema bir miktar ılındıktan sonra, pastamıza şekil verene kadar, uzerini kapatarak buzdolabında beklemeye alabilirsiniz, kıvamı biraz toplanır bu surecte ama eğer ki, kremanın bir miktar kenarlardan akma ihtimali sizin icin cok sorun değilse buzdolabına koymak zorunda değilsiniz, oda sıcaklığında da bekletebilirsiniz.
Kekimiz ılındıktan sonra, bir bıcak ya da ip yardımıyla dikkatli bir şekilde keki ortadan kesin. Ben uzun bir bıcak kullandım.
Kremayı arasına surun, hepsini bir kerede dokmeyin, azar azar alıp yayarak ilerleyin.
Uzerine muz ve cilek dilimleri dizin ve kekin ust kısmını uzerine kapatın. Meyveler icin miktar belirtmedim, muzun cileğin boyutlarına gore miktar değişebileceği icin. Ben 3-4 adet yerli muz ve yaklaşık 300 gram civarı cilek kullandım.
Son olarak da pastanızın uzerine bir cay suzgeci yardımıyla bolca pudra şekeri serpin ve arzu ettiğiniz şekilde susleyin.
Pastanızı kapaklı bir kaba alın ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirip, servis edin.
Keki de kreması da oldukca pratik ve kısa surede pişen ama buna oranla oldukca lezzetli olan bu nefis pastayı, umarım sizler de dener ve severek yersiniz.
Afiyet olsun.