Kac Kişilik: 12-14 Hazırlama: 10dk Pişirme: 10dk

Evde Kıymadan Doner Yapımı Tarifi İcin Malzemeler

1 kilo orta yağlı dana kıyma
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı dolusu irmik
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Tuz
Karabiber 2-3 tatlı kaşığı
Pul biber 1-2 tatlı kaşığı
Kimyon 2-3 tatlı kaşığı

Evde Kıymadan Doner Yapımı Tarifi Yapılışı

Gecen yıl, bir arkadaşımda yiyip keşfettiğim ve o gunden beri surekli yapıp buzluğuma attığım harika et tadında ev donerini ailecek severek tuketiyoruz.
Ani gelen misafirlerim icin, yada vaktim kısıtlı olduğu zamanlarda pratikce cıkarıp buzlu iken doğrayıp yağda kızartıyorum ve yanına patates puresi makarna yada pilav eşliğinde afiyetle yiyoruz. Herkese tavsiye ederim kesinlikle deneyen herkesin beğeneceğini duşunuyorum yapımıda cok basit 10 dakikada hazırlayıp buzluğuma atıyorum.

Gecelim ev yapımı doner tarifime.

Ben 2 kilo kıyma ve iki katı malzeme ile 4 adet doner cıkardım.
1 adeti 4-5 kişiye yeterli geliyor.

Kıyma ve baharat haric diğer malzemeyi mutfak robotuna koyup iyice cekelim.
Uzerine kıymayı ekleyip baharatları koyalım ve 2-3 dakika robotta orta devirde harcı cekelim.
Tadına bakalım eklenmesi gereken bir baharat varsa koyup elimizle robottan cıkarıp bir iki toparlayalım. Ve 7 saat uzerini kapatıp buzdolabında dinlendirelim.
Daha sonra harcı iki bolelim ve strec film serdiğimiz tezgahta rulo şekil verip saralım ve buzluğumuza atalım.
Yemek istediğimiz zaman cıkarıp 10 dakika bekletip ince şekilde dilimleyip kızgın az yağda orta ateşte kızartalım. Cabuk kızarıyor.
Ben eti cok kızarmış sevdiğim icin fazla pişirdim siz daha pembede bırakabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Not:: Baharat icin kullanacağımız kaşık buyuk olmamalı tadına bakarak ayarlama yapınız kendi damak zevkinize gore ekleyiniz miktarını.
Not: asla buzunu cozdurup dilimlemeye calışmayın dağılma yapar.

Nefis Yemek Tarifleri