Nefis Sebzeli Lazanya

Malzemeler:
Lazanya makarna makarnası
300 gr dana kıyması
1 soğan
1 orta boy kabak
1-2 kapya biberi
1 havuc
3 yemek kaşığı domates salcası
Tuz
1 cay kaşığı karabiber
(varsa yarım cay kaşığı kori)
2, 5 bardak sıcak su
3 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 paket hazır beşamel sosu

Yapılışı:
Derin bir tavanın icine kıymamızı koyup kavuruyoruz. Gerekirse 1-2 kaşık sıvı yağ kullanabilirsiniz. Sebzelerimizi kup kup kesiyoruz. Kıymamıza sebzeleri ve baharatları ilave edip 10 dakika guzelce kavuruyoruz. Salcayı suyla sos haline getirip kıymamızın uzerine dokuyoruz. Soslu kıymamızı az kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 15 dakika pişiriyoruz. O sırada beşamel sosunu hazırlıyoruz. Ben hazır kullanıyorum ama siz isterseniz kendiniz de yapabilirsiniz.
Lazanyayı kare bir borcamın icine dizmeye başlıyoruz. Resimlerden nasıl dizdiğimi gorebilirsiniz. İlk olarak kıymadan az bir şey borcamın dibine dokuyorum, yaklaşık 4 tepeleme yemek kaşığı. Uzerine pişirmeden makarnayı diziyorum. Makarnanın uzerine kıyma(bir buyuk kepce kadar)koyuyoruz ve kıymanın uzerine beşamel. Bu işlemi bir kez daha tekrarlıyoruz. Son olarak makarnanın uzerine beşamel sosu dokuyoruz (ben icine artan kıymayı da karıştırıyorum) ve rendelenmiş peynirimizi serpiyoruz. 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun

nefisyemektarifleri