Malzemeler

300 gr kıyma 3 tane patates 3 tane havuc 1 kutu bezelye konservesi 2 tane domates 2 tane biber 2 dilim ekmek ici 1 yumurta 1 baş soğan 1 kaşık domates salcası 1 kaşık biber salcası Karabiber, tuz Zeytinyağı Yapılışı

Bu yemek az kıymayla, cok bereketli olan bir yemek, misafirlerinize de cok rahat pilav yanında sunabilirsiniz. Ben pilavı yanına koymadan cekmişim Once kofteler icin kıymamızın icine soğanımızı rendeleyip ekmek iclerimizi, karabiberini, tuzunu ilave edip bir guzel yoğuruyoruz. Kucuk bir ceviz buyukluğunde koftelerimizi elimizin icinde yuvarlayıp duz bir tabağa sıralıyoruz. Tavamızın dibini ortecek kadar yağda koftelerimizi, sallaya sallaya her tarafını kızartıyoruz. Başka bir tavada kup kup doğradığımız patatesleri kızartıyoruz. Ardından yine kup doğradığımız havuclarımızı kızartıp patateslerimizin uzerine koyuyoruz. Kenarda kızarmış bekleyen misket koftelerimizi de uzerine sıralıyoruz. Bezelye konservemizi suzup her yerine dağıtıyoruz. Uzerine halka halka doğradığımız domateslerimizi, ortadan ikiye kesip parmak parmak kestiğimiz biberlerimizi de sıralıyoruz. Tavamıza yarım cay bardağı kadar zeytinyağımızı koyup salcalarımızı biraz kavuruyoruz (ben kofte kızarttığım yağdan biraz icine suzuyorum lezzetli oluyor). Sıcak veya soğuk suyumuzu kavurduğumuz salcaya ilave edip salcalı suyu kaynatıyoruz (suyu kaynatmazsanız fırında ısınma suresi uzuyor). Yavaş yavaş yemeğimize ilave ediyoruz. Fırınımızı 200 dereceye ısıtıp yemeğimizi 20-25 dk kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.