Malzemeler;
5 adet yumurta 1 nescafe fincanı toz şeker 1 nescafe fincanı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
Kreması icin:
3 nescafe fincanı sut 3/4 nescafe fincanı un 8 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin Arasına (arzuya gore ):
Damla cikolata, cekilmiş badem, fındık, antep fıstığı vs.
ust malzemesi icin:
hindistan cevizi (bulamak icin) 2 poşet krem şanti (tarife gore hazırlayın)
Hazırlanışı;
Bir kaba, yumurta ve şekeri mikserle 10 dakika kadar cırpılır. Un, kabartma tozu ve bir paket vanilyayı da ekleyip karıştırılır. Sıvı yağ ile yağlanmış dikdortgen borcama harcı dokulur ve 170-175 derecede 35-40 dakika da pişirilir. Kek pişmeye yakın krema hazırlanır. Bir tencereye, sut, un ve şekeri alınır, muhallebi kıvamında pişirilir. Piştikten sonra altı kapatılır, yağı eklenir ve mikser ile yağ eriyinceye kadar cırpılır, kremayı soğumaya bırakılır (ustu kabuk tutmaması icin ara sıra karıştırmakta fayda var). Krem şantiyi de sut ile cırpılır, buzdolabına kaldırılır. Pişen kekin ustu soyulup alınır. Keki dilediğiniz buyuklukte kesilir ve bu parcaları ikiye kesilir (resim 1). Krema surulur (resim 2) arzuya gore damla cikolata, badem koyulur (resim 3) ve rulo şeklinde sarılır (resim 4). Ben tekrar ikiye kestim cok buyuk olduğu icin (resim 5). Bu parcaları once krem şantiye (resim 6) sonra hindistan cevize bulanır (resim7). Buzdolabında 4 saat bekledikten sonra servis yapılır. Bu tarifi denemeyen cok pişman olur diyorum. Afiyet bereketli olsun

Not: kekin hamuruna rendelenmiş limon kabuğu eklenebilir.
Afiyet olsun..