Malzemeler
3 tane enginar (kişi sayısına gore) 1 bucuk bardağa yakın pirinc (benim enginarlarım buyuktu bunu siz ayarlayın) Yarım demet nane Yarım demet maydonoz Yarım demet taze soğan 1 tane kuru soğan 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz 1 tane limon Yarım su bardağı zeytinyağı Yapılışı
Once icimizi hazırlıyoruz, enginarlar beklerken kararmasın. Pirincimizi yıkayıp 1 tane kuru soğanımızı doğruyoruz. Yeşilliklerimizi temizleyip bir guzel yıkıyoruz. İnce ince doğrayıp pirincimize karıştırıyoruz. Yarım bardak zeytinyağımızı, karabiberimizi, tuzunu, yarım limonun suyunu da koyup bir guzel karıştırıyoruz. Şimdi enginarlarımızı temizleyelim. Once cukur bir kaseye su koyup, yarım limon sıkıyoruz. Enginarların once saplarını kesip altta kalan sert yapraklarını temizliyoruz. Ustunu de duz kesip, elimizle acarak biraz gevşetip tatlı kaşığı yardımıyla icinin tuylu kısımlarını temizliyoruz. Hemen limon surup, suyumuza bırakıyoruz. Pirincimizi goz kararıyla uce boluyoruz. Enginarlarımızın once ortasını dolduruyoruz. Sonra tek tek yaprakların aralarına pirincimizi dolduruyoruz. Geniş bir tenceremize sıralayıp enginarların yarısına kadar sıcak su koyuyoruz. Suyumuz yetmeyecektir ama birden eklerseniz butun pirincler dışına cıkabilir. Eksildikce pişene kadar az az ilave ediyoruz. Ben yeni cıkan yapraktan da sardım. İcini aynı hazırlıyorum. Bu mevsim bol bol yememiz gereken harika bir tat. Pişince enginarın yapraklarını tek tek acıp sıyırarak afiyetle yiyoruz.