Mu´minûn sûresi 18.cuzun 2.hizbi 347 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Mu´minûn sûresi 18.cuzun 2.hizbi 347 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:19:20
90. Hayır, biz onlara gerceği getirdik, fakat onlar kesinlikle yalancıdırlar.
91,92. Allah, hicbir cocuk edinmemiştir. O'nunla birlikte başka hicbir ilÂh yoktur. Oyle olsaydı, her ilÂh kendi yarattığını alır goturur ve mutlaka birbirlerine ustun gelmeye calışırlardı. Gaybı da, gorulen Âlemi de bilen Allah, onların yakıştırdığı nitelemelerden uzaktır. Onların koştukları ortaklardan cok yucedir.
93,94. De ki: "Ey Rabbim! Onlara yoneltilen tehditleri bana mutlaka gostereceksen, beni o zalim milletin icinde bulundurma."
95. Bizim onlara yonelttiğimiz tehditleri sana gostermeye elbette gucumuz yeter.
96. Kotuluğu, en guzel olan şeyle uzaklaştır. Biz onların yakıştırmakta oldukları şeyleri daha iyi biliriz.
97. De ki: "Ey Rabbim! Şeytanların vesveselerinden sana sığınırım."
98. "Ey Rabbim! Onların benim yanımda bulunmalarından da sana sığınırım."
99,100. Nihayet onlardan birine olum gelince, "Rabbim! Beni dunyaya geri gonderiniz ki, terk ettiğim dunyada salih bir amel yapayım" der. Hayır! Bu, sadece onun soylediği (boş) bir sozden ibarettir. Onların arkasında, tekrar dirilecekleri gune kadar (devam edecek, donmelerine engel) bir perde (berzah) vardır.
101. Sûr'a ufurulduğu zaman, (işte) o gun ne aralarında soy-sop yakınlığı kalacak, ne de birbirlerini arayıp soracaklardır.
102. Artık kimin tartıları ağır gelirse, işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.
103. Kimlerin de tartıları hafif gelirse, işte onlar da kendilerini ziyana uğratanların ta kendileridir. Onlar cehennemde ebedî kalacaklardır.
104. Ateş yuzlerini yalar ve onlar orada sırıtır kalırlar.