Mu´minûn sûresi 18.cuzun 1.hizbi 343 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Mu´minûn sûresi 18.cuzun 1.hizbi 343 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:19:05
28. Sen ve beraberindeki kimseler, gemiye bindiğiniz zaman: "Bizi zalim kavmin elinden kurtaran Allah'a hamd olsun" de.
29. Yine de ki: "Ey Rabbim! Beni bereketli bir yere kondur. Sen, konuk edenlerin en hayırlısısın."
30. Şuphesiz bu olayda ibretler vardır. Biz gercekten (kullarımızı) imtihan ederiz.
31. Sonra onların (Nûh kavminin) ardından başka bir nesil yarattık.
32. Onlara, kendilerinden, "Allah'a kulluk edin, sizin O'ndan başka hicbir ilÂhınız yoktur, hÂl O'na karşı gelmekten sakınmaz mısınız?" diye oğut veren bir peygamber gonderdik.
33. O peygamberin kavminden, Allah'ı inkÂr eden, ahireti yalanlayan ve bizim dunya hayatında kendilerine bol bol nimet verdiğimiz ileri gelenler şoyle dediler: "O da ancak sizin gibi bir insandır. Sizin yediğiniz şeylerden yiyor, ictiğiniz şeylerden iciyor."
34. "Andolsun, kendiniz gibi bir beşere itaat ederseniz mutlaka ziyana uğrarsınız."
35. "O, olduğunuz, toprak ve kemik hÂline geldiğiniz zaman sizin tekrar mutlaka (diriltilip) cıkarılacağınızı mı vaad ediyor?"
36. "HÂlbuki bu size vaad olunan şey, ne kadar da uzak!"
37. "Hayat, bu dunya hayatından ibarettir. Oluruz ve yaşarız. Biz tekrar diriltilecek değiliz."
38. "Bu, Allah'a karşı yalan uyduran bir kimseden başkası değildir. Biz ona inanmayız."
39. O peygamber, "Ey Rabbim! Yalanlamalarına karşı bana yardım et!" dedi.
40. Allah, "Yakın zamanda mutlaka pişman olacaklardır!" dedi.
41. Derken onları o korkunc ses, kacınılmaz olarak kıskıvrak yakalayıverdi de kendilerini cor cop yığını hÂline getirdik. Zalimler topluluğu, Allah'ın rahmetinden uzak olsun!
42. Sonra bunların arkalarından başka nesiller yarattık.