Mu´minûn sûresi 18.cuzun 1.hizbi 342 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Mu´minûn sûresi 18.cuzun 1.hizbi 342 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:19:01
18. Biz, gokten belli bir olcude su indirdik de (faydalanmanız icin) onu yeryuzunde tuttuk. Bizim onu tamamen gidermeye de muhakkak gucumuz yeter.
19. Onunla sizin icin hurma bahceleri ve uzum bağları meydana getirdik. Bu bağ ve bahcelerde sizin icin pek cok meyveler vardır ve siz onlardan yiyorsunuz.
20. Yine o su ile Sîna dağında biten bir ağac (zeytin ağacı) yarattık ki hem yağ, hem de yiyenlere katık verir.
21. Hayvanlarda sizin icin elbette bir ibret vardır. Onların iclerindeki sutten size iciririz. Onlarda sizin icin daha bircok faydalar da vardır ve onlardan yersiniz de.
22. Onların uzerinde ve gemilerde taşınırsınız.
23. Andolsun biz, Nûh'u kendi kavmine peygamber olarak gonderdik de, "Ey kavmim! Allah'a kulluk edin. Sizin O'ndan başka hicbir ilÂhınız yoktur. Allah'a karşı gelmekten hÂl sakınmaz mısınız?" dedi.
24. Bunun uzerine kendi kavminden inkÂr eden ileri gelenler şoyle dediler: "Bu ancak sizin gibi bir beşerdir, size ustunluk taslamak istiyor. Eğer Allah dileseydi, bir melek gonderirdi. Biz onceki atalarımızdan boyle bir şey duymadık."
25. "Bu, ancak cinnet getirmiş bir adamdır. Oyle ise bir muddet onu gozetleyiniz."
26. (Nûh), "Rabbim! Beni yalanlamalarına karşı bana yardım et!" dedi.
27. Bunun uzerine Nûh'a, "Bizim gozetimimiz altında ve vahyimize gore o gemiyi yap" diye vahyettik. "Bizim emrimiz gelip de tandır kaynamaya başlayınca, (sular coşup taştığında Nûh'a) dedik ki: "Her cins canlıdan (erkekli dişili) birer cift, bir de kendileri aleyhinde daha once hukum verilmiş olanlardan başka aileni gemiye al ve zulmeden kimseler hakkında bana hic yalvarma! Şuphesiz onlar suda boğulacaklardır."(4)
(4) Aynı olayla ilgili olarak bakınız: Hûd sûresi, Âyet, 40.