Enbiy sûresi 17.cuzun 2.hizbi 325 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Enbiy sûresi 17.cuzun 2.hizbi 325 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:18:14
45. De ki: "Ben sizi ancak vahy ile uyarıyorum." Ama sağırlar uyarıldıkları vakit cağrıyı işitmezler.
46. Andolsun, onlara Rabbinin azabından hafif bir esinti dokunsa, muhakkak "Eyvah bize! Gercekten biz zalim kimselerdik" diyeceklerdir.
47. Kıyamet gunu icin adalet terazileri kuracağız. Oyle ki hicbir kimseye zerre kadar zulmedilmeyecek. (Yapılan iş) bir hardal tanesi ağırlığınca da olsa, onu getirip ortaya koyacağız. Hesap gorucu olarak biz yeteriz.
48. Andolsun, biz Mûs ile HÂrûn'a, Allah'a karşı gelmekten sakınanlar icin o FurkÂn'ı(3) (Tevrat'ı) bir ışık ve oğut olarak verdik.
(3) FurkÂn, hak ile batılı birbirinden ayıran demektir.
49. Onlar, gormedikleri hÂlde Rablerinden icten ice korkarlar. Onlar kıyamet gununden de korkarlar.
50. İşte bu (Kur'an) da bizim indirdiğimiz mubarek bir oğuttur. Şimdi siz bunu mu inkÂr ediyorsunuz?
51. Andolsun, daha once de İbrahim'e doğruyu yanlıştan ayırma yeteneğini verdik. Biz zaten onu biliyorduk.
52. Hani o, babasına ve kavmine, "Ne bu tapınıp durduğunuz heykeller?" demişti.
53. "Babalarımızı bunlara ibadet ediyor bulduk" dediler.
54. İbrahim, "Andolsun, siz de, atalarınız da apacık bir sapıklık icindesiniz" dedi.
55. "Bize gerceği mi getirdin, yoksa sen bizimle eğleniyor musun?" dediler.
56. İbrahim, dedi ki: "Hayır! Rabbiniz, goklerin ve yerin Rabbidir. O, bunları yaratandır ve ben de buna şahitlik edenlerdenim."
57. Allah'a yemin ederim ki, siz arkanızı donup gittikten sonra ben putlarınıza muhakkak bir tuzak kuracağım.