Enbiy sûresi 17.cuzun 1.hizbi 324 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Enbiy sûresi 17.cuzun 1.hizbi 324 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:18:10
36. İnkÂr edenler seni gordukleri zaman ancak alaya alırlar. "Bu mu ilÂhlarınızı diline dolayan?" derler. HÂlbuki kendileri RahmÂn'ın kitabını inkÂr ediyorlar.
37. İnsan cok aceleci (tez canlı) yaratılmıştır. Size yakında Âyetlerimi gostereceğim.(2) Şimdi acele etmeyin.
(2) Buradaki Âyetlerden maksat, İslÂm'ı inkÂr edenlerin yakında gorecekleri cezalar veya Allah'ın varlık ve birliğini gosteren ve zamanla ortaya cıkacak olan apacık delillerdir.
38. Bir de "Eğer doğru soyleyenler iseniz, bu tehdit ne zaman gercekleşecek?" diyorlar.
39. İnkÂr edenler, yuzlerinden ve sırtlarından ateşi savamayacakları ve hicbir yardım da gormeyecekleri vakti bir bilseler!
40. Şuphesiz o (tehdit edildikleri azap) onlara ansızın gelecek de kendilerini şaşkınlıktan dondurup bırakacak. Artık ne onu geri cevirmeye gucleri yetecek, ne de kendilerine goz actırılacak.
41. Andolsun, senden once de bircok peygamberle alay edildi de iclerinden alay edenleri, o alaya aldıkları şey kuşatıverdi.
42. (Ey Muhammed!) De ki: "(Size azab edecek olsa) gece ve gunduz RahmÂn'ın azabından sizi kim koruyacak?" Oyle iken onlar Rablerinin zikrinden yuz cevirmekteler.
43. Yoksa bizim dışımızda onları koruyacak ilÂhları mı var? O ilÂh edindikleri nesneler kendilerine bile yardım edemezler. Zaten onlar bizden de yardım gormezler.
44. Evet, biz onları da atalarını da, faydalandırdık. Oyle ki uzun sure yaşadılar. Ama, artık gormuyorlar mı ki, biz yeryuzunu cevresinden eksiltiyoruz? O hÂlde, onlar mı galip gelecekler?