Kasas sûresi 20.cuzun 1.hizbi 384 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Kasas sûresi 20.cuzun 1.hizbi 384 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:11:00
89. Her kim iyi amel getirirse, ona ondan daha hayırlısı vardır. Onlar o gun korkudan emindirler.
90. Kimler de kotu amel getirirse, yuzustu ateşe atılırlar. (Onlara), "Ancak yaptıklarınızın karşılığını goruyorsunuz" (denir.)
91,92. De ki: "Bana ancak, bu beldenin (Mekke'nin); onu mukaddes kılan ve her şey kendisine ait olan Rabbine kulluk yapmam emredildi. Yine bana, muslumanlardan olmam ve Kur'an'ı okumam emredildi." Artık kim doğru yola girerse yalnız kendisi icin girer. Kim de doğru yoldan saparsa, de ki: "Ben ancak uyarıcılardanım."
93. De ki: "Hamd Allah'a mahsustur. O, Âyetlerini size gosterecek ve siz de onları tanıyacaksınız. Rabbin, yaptıklarınızdan habersiz değildir."
Sûre Hakkında
Bu sûre Mekke'de nÂzil olmuştur. 85. Âyetinin hicret esnasında Mekke ile Medine arasında, 52 il 55. Âyetlerinin ise Medine'de nÂzil olduğu rivayet edilmiştir. 88 (seksensekiz) Âyettir. "Kasas", olaylar, hikÂyeler demektir. İsmini 25. Âyetinden almıştır. Sûrenin başlıca konularını, Hz. Musa'nın cocukluğundan itibaren hayatı, mucadeleleri; tevhid ehlinnin zaferi ve dunya servetine guvenilmemesi teşkil etmektedir.
1. TÂ-Sîn-Mîm.(1)
(1) Bu harflerle ilgili olarak Bakara sûresinin ilk Âyetinin dipnotuna bakınız.
2. Bunlar apacık Kitab'ın Âyetleridir.
3. İman eden bir kavm icin Mûs ile Firavun'un haberlerinden bir kısmını sana gercek olarak anlatacağız.
4. Şuphe yok ki, Firavun yeryuzunde (ulkesinde) buyukluk taslamış ve ora halkını sınıflara ayırmıştı. Onlardan bir kesimi eziyor, oğullarını boğazlıyor, kadınlarını ise sağ bırakıyordu. Şuphesiz o, bozgunculardandı.
5. Biz ise, istiyorduk ki yeryuzunde ezilmekte olanlara lutufta bulunalım, onları onderler yapalım ve onları varisler kılalım.