Zumer sûresi 23.cuzun 4.hizbi 459 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Zumer sûresi 23.cuzun 4.hizbi 459 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:10:30
11. De ki: "Şuphesiz bana, dini Allah'a has kılarak O'na ibadet etmem emredildi."
12. "Bana, muslumanların ilki olmam da emredildi."
13. De ki: "Eğer ben Rabbime isyan edersem, şuphesiz buyuk bir gunun azabından korkarım."
14. De ki: "Ben dinimi Allah'a has kılarak sadece O'na ibadet ediyorum."
15. "Siz de Allah'tan başka dilediğiniz şeylere ibadet edin!" De ki: "Şuphesiz husrana uğrayanlar, kıyamet gununde kendilerini ve ailelerini husrana sokanlardır. İyi bilin ki bu, apacık husranın ta kendisidir."
16. Onlar icin ustlerinde ateşten katmanlar, altlarında (ateşten) katmanlar vardır. İşte Allah, kullarını bununla korkutur. Ey kullarım, bana karşı gelmekten sakının.
17. TÂğût'tan(3), ona kulluk etmekten kacınan ve ictenlikle Allah'a yonelenler icin mujde vardır. O hÂlde, kullarımı mujdele!
(3) TÂğût ile ilgili olarak Bakara sûresinin 256. Âyetinin dipnotuna bakınız.
18. Sozu dinleyip de onun en guzeline uyanlar var ya, işte onlar Allah'ın hidayete erdirdiği kimselerdir. İşte onlar akıl sahiplerinin ta kendileridir.
19. Hakkında azap sozu (hukmu) gercekleşenler, hic onlar gibi olur mu? Cehennemlikleri sen mi kurtaracaksın?
20. Fakat Rabbine karşı gelmekten sakınanlar icin (cennette) ust uste yapılmış ve altlarından ırmaklar akan koşkler vardır. Allah, gercek bir vaadde bulunmuştur. Allah, va'dinden donmez.
21. Gormedin mi, Allah gokten su indirdi de onu yeryuzundeki kaynaklara ulaştırdı. Sonra onunla renkleri ceşit ceşit ekinler cıkarıyor. Sonra ekinler kuruyor da onları sapsarı kesilmiş goruyorsun. Sonra da Allah onları kurumuş cer cop hÂline getirir. Şuphesiz ki bunda akıl sahipleri icin bir oğut vardır.