SÂd sûresi 23.cuzun 4.hizbi 456 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eðitim Forumlarý
- Ýslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- SÂd sûresi 23.cuzun 4.hizbi 456 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:10:19
62. Yine şoyle derler: "Dunyada kendilerini kotu saydığımız adamları acaba neden goremiyoruz?"
63. "(Cehennemlik değillerdi de) biz onları alaya mı almış olduk, yoksa (buradalar da) gozlerimizden mi kactılar?"
64. Şuphesiz bu, cehennemliklerin birbirleriyle cekişmesi kesin bir gercektir.
65. (Ey Muhammed!) De ki: "Ben ancak bir uyarıcıyım. Her şey uzerinde mutlak otorite sahibi olan bir Allah'tan başka hicbir ilÂh yoktur."
66. "O, goklerin, yerin ve ikisi arasındakilerin Rabbidir. Mutlak guc sahibidir, cok bağışlayandır."
67. De ki: "Bu Kur'an, buyuk bir haberdir."
68. "Siz ise ondan yuz ceviriyorsunuz."
69. "Aralarında tartıştıkları sırada, yuce topluluğa (ileri gelen melekler topluluğuna) dair benim hicbir bilgim yoktu."
70. "Bana ancak, benim sadece bir uyarıcı olduğum vahyediliyor."
71. Hani, Rabbin meleklere şoyle demişti: "Muhakkak ben camurdan bir insan yaratacağım."
72. "Onu şekillendirip icine ruhumdan uflediğim zaman onun icin saygı ile eğilin."
73. Derken butun melekler topluca saygı ile eğildiler.
74. Ancak İblis eğilmedi. O buyukluk tasladı ve kÂfirlerden oldu.
75. Allah, "Ey İblis! Ellerimle yarattığıma saygı ile eğilmekten seni ne alıkoydu? Buyukluk mu tasladın, yoksa ustunlerden mi oldun?" dedi.
76. İblis, "Ben ondan daha hayırlıyım. Beni ateşten yarattın, onu ise camurdan yarattın" dedi.
77. Allah, şoyle dedi: "Oyle ise cık oradan (cennetten), cunku sen kovuldun."
78. "Şuphesiz benim lÂnetim hesap ve ceza gunune kadar senin uzerinedir."
79. İblis, "Ey Rabbim! Oyle ise bana insanların diriltilecekleri gune kadar muhlet ver" dedi.
80,81. Allah, şoyle dedi: "Sen o bilinen vakte (kıyamet gunune) kadar muhlet verilenlerdensin."
82,83. İblis, "Senin şerefine andolsun ki, iclerinden ihlÂslı kulların haric, elbette onların hepsini azdıracağım" dedi