SÂd sûresi 23.cuzun 3.hizbi 454 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eðitim Forumlarý
- Ýslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- SÂd sûresi 23.cuzun 3.hizbi 454 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:10:11
27. Biz goğu, yeri ve ikisi arasındakileri boş yere yaratmadık. Bu (yaratılanların boş yere yaratıldığı iddiası) inkÂr edenlerin zannıdır. Cehennem ateşinden dolayı vay inkÂr edenlerin hÂline!
28. Yoksa biz iman edip salih ameller işleyenleri, yeryuzunde fesat cıkaranlar gibi mi tutacağız? Yoksa Allah'a karşı gelmekten sakınanları yoldan cıkan arsızlar gibi mi tutacağız?
29. Bu Kur'an, Âyetlerini duşunsunler ve akıl sahipleri oğut alsınlar diye sana indirdiğimiz mubarek bir kitaptır.
30. DÂvûd'a Suleyman'ı bağışladık. O ne guzel kuldu! Şuphesiz o, Allah'a cok yonelen bir kimse idi.
31. Hani ona akşamustu bir ayağını tırnağı ustune dikip uc ayağının uzerinde duran calımlı ve soylu atlar sunulmuştu.
32,33. Suleyman, "Gercekten ben malı, Rabbimi anmamı sağladığından dolayı cok severim" dedi. Nihayet gozden kaybolup gittikleri zaman(3), "Onları bana geri getirin" dedi. (Atlar gelince de) bacaklarını ve boyunlarını okşamaya başladı.
(3) Bu Âyetin bu kısmı, "Nihayet guneş perde arkasına cekilince (batınca)" şeklinde de tercume edilebilir.
34. Andolsun, biz Suleyman'ı imtihan ettik. Tahtının ustune bir ceset bıraktık.(4) Sonra tovbe edip bize yoneldi.
(4) Tefsir bilginlerine gore, Âyette sozu edilen ceset, mecazî olarak; bir ara fizikî gucunu ya da siyasal otoritesini kaybeden Suleyman peygamberi temsil etmektedir.
35. Suleyman, "Ey Rabbim! Beni bağışla. Bana, benden sonra kimseye lÂyık olmayacak bir mulk (hukumranlık) bahşet! Şuphesiz sen cok bahşedicisin!" dedi.
36. Biz de ruzgÂrı onun buyruğuna verdik. RuzgÂr, onun emriyle dilediği yere hafif hafif eserdi.
37,38. Bina ustası olan ve dalgıclık yapan her bir şeytanı, bukağılara bağlı olarak diğerlerini de, onun emrine verdik.
39. "İşte bu bizim ihsanımızdır. Artık sen de (istediğine) hesapsızca ver yahut verme" dedik.
40. Şuphesiz katımızda onun icin bir yakınlık ve donup geleceği guzel bir yer vardır.
41. (Ey Muhammed!) Kulumuz Eyyûb'u da an. Hani o, Rabbine, "Şeytan bana bir yorgunluk ve azap dokundurdu" diye seslenmişti.
42. Biz de ona, "Ayağını yere vur! İşte yıkanacak ve icecek soğuk bir su" dedik.