YÂsîn sûresi 23.cuzun 1.hizbi 444 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eðitim Forumlarý
- Ýslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- YÂsîn sûresi 23.cuzun 1.hizbi 444 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:09:27
71. Gormediler mi ki, biz onlar icin, ellerimizin (kudretimizin) eseri olan hayvanlar yarattık da onlar bu hayvanlara sahip oluyorlar.
72. Biz, o hayvanları kendilerine boyun eğdirdik. Onlardan bir kısmı binekleridir, bir kısmını da yerler.
73. Onlar icin bu hayvanlarda (daha pek cok) yararlar ve icecekler vardır. HÂl şukretmeyecekler mi?
74. Belki kendilerine yardım edilir diye Allah'ı bırakıp da ilÂhlar edindiler.
75. Onlar, ilÂhlar icin (hizmete) hazır asker oldukları hÂlde, ilÂhlar onlara yardım edemezler.
76. (Ey Muhammed!) Artık onların sozu seni uzmesin. Cunku biz, onların gizlediklerini de acığa vurduklarını da biliyoruz.
77. İnsan, bizim, kendisini az bir sudan (meniden) yarattığımızı gormedi mi ki, kalkmış apacık bir duşman kesilmiştir.
78. Bir de kendi yaratılışını unutarak bize bir ornek getirdi. Dedi ki: "Curumuşlerken kemikleri kim diriltecek?"
79. De ki: "Onları ilk defa var eden diriltecektir. O, her yaratılmışı hakkıyla bilendir."
80. O, sizin icin yeşil ağactan ateş yaratandır. Şimdi siz ondan yakıp duruyorsunuz.(3)
(3) Bu Âyette, Arapların "marh" ve "afar" adını verdikleri iki cins ağacı yaş hÂlde iken birbirine surterek ateş yakmalarına işaret edilmektedir.
81. Gokleri ve yeri yaratan Allah'ın, onların benzerini yaratmaya gucu yetmez mi? Evet yeter. O, hakkıyla yaratandır, hakkıyla bilendir.
82. Bir şeyi dilediği zaman, O'nun emri o şeye ancak "Ol!" demektir. O da hemen oluverir.
83. Her şeyin hukumranlığı elinde olan Allah'ın şanı yucedir! Siz yalnız O'na donduruleceksiniz.