FÂtır sûresi 22.cuzun 4.hizbi 436 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- FÂtır sûresi 22.cuzun 4.hizbi 436 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:08:54
19. Kor ile goren bir olmaz.
20. Karanlıklar ile aydınlık bir olmaz.
21. Golge ile sıcaklık bir olmaz.
22. Diriler ile oluler de bir olmaz. Allah, dilediğine işittirir. Sen, kabirde bulunanlara işittirecek değilsin.
23. Sen, ancak bir uyarıcısın.
24. Şuphesiz biz, seni mujdeleyici ve uyarıcı olarak hak ile gonderdik. Hicbir ummet yoktur ki, aralarında bir uyarıcı gelip gecmiş olmasın.
25. (Ey Muhammed!) Eğer seni yalanlıyorlarsa bil ki, onlardan oncekiler de peygamberlerini yalanlamışlardı. Oysa peygamberleri onlara apacık delilleri, sahifeleri ve aydınlatıcı kitabı getirmişlerdi.
26. Sonra ben inkÂr edenleri yakaladım. Beni inkÂr etmenin sonucu nasıl oldu!
27. Gormuyor musun ki, Allah gokten su indirdi. Biz onunla turlu turlu urunler cıkardık. Dağlardan da beyaz, kırmızı (birbirinden farklı) ceşitli renklerde yollar (katmanlar) var, simsiyah taşlar da var.
28. İnsanlardan, (yeryuzunde) hareket eden (diğer) canlılardan ve hayvanlardan yine boyle ceşitli renklerde olanlar vardır. Allah'a karşı ancak; kulları icinden Âlim olanlar derin saygı duyarlar. Şuphesiz Allah mutlak guc sahibidir, cok bağışlayandır.
29. Şuphesiz, Allah'ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden, gizlice ve acıktan Allah yolunda harcayanlar, asla zarar etmeyecek bir ticaret umabilirler.
30. Allah, kendilerine mukÂfatlarını tam olarak versin ve kendi lutfundan daha da artırsın diye (boyle yaparlar). Şuphesiz O, cok bağışlayandır, şukrun karşılığını verendir.