FÂtır sûresi 22.cuzun 3.hizbi 433 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eðitim Forumlarý
- Ýslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- FÂtır sûresi 22.cuzun 3.hizbi 433 sayfasındasınız
-
09-09-2019, 14:08:43
49. De ki: "Hak geldi. Artık batıl yeni bir şey ortaya cıkaramaz, eskiyi de geri getiremez."
50. De ki: "Ben eğer sapmışsam, ancak kendi aleyhime sapmış olurum. Eğer hidayete ermişsem, bu da Rabbimin bana vahyettiği sayesindedir. Şuphesiz O, hakkıyla işitendir, kuluna cok yakındır."
51. Sen onları, dehşetli bir korkuya kapılıp da kacıp kurtulamayacakları ve yakın bir yerden yakalanacakları zaman bir gorsen!
52. (Azabı gorunce), "ona inandık derler" ama onlar icin, artık uzak bir yerden (dunyadan)(3) iman elde etmek nasıl mumkun olur?
(3) İman etmenin gerekli ve gecerli olduğu yer dunya hayatıdır. Âyette, imansız olarak olen bir kimsenin yeniden dunya hayatına donerek iman etmesinin imkÂnsızlığı vurgulanmaktadır.
53. Oysa daha once onu inkÂr etmişlerdi ve uzak bir yerden gayb hakkında atıp tutuyorlardı.
54. Tıpkı daha once benzerlerine yapıldığı gibi, kendileriyle arzuladıkları arasına bir engel konmuştur. Cunku onlar derin bir şuphe icindeydiler.
FÂtır Sûre Hakkında
Mekke'de nÂzil olmuştur, 45 (kırkbeş) Âyettir.
1. Hamd, gokleri ve yeri yaratan, melekleri ikişer, ucer, dorder kanatlı elciler yapan Allah'a mahsustur. O, yaratmada dilediğini artırır. Şuphesiz Allah'ın gucu her şeye hakkıyla yeter.
2. Allah, insanlar icin ne rahmet acarsa, artık onu tutacak (engelleyecek) yoktur. Neyi de tutarsa, bundan sonra onu gonderecek yoktur. O, mutlak guc sahibidir, hukum ve hikmet sahibidir.
3. Ey insanlar! Allah'ın size olan nimetini hatırlayın. Allah'tan başka size goklerden ve yerden rızık veren bir yaratıcı var mı? O'ndan başka hicbir ilÂh yoktur. O hÂlde nasıl oluyor da haktan donduruluyorsunuz?