32. Kim, Allah'a karşı yalan uyduran ve kendisine geldiğinde, doğruyu (Kur'an'ı) yalanlayandan daha zalimdir? Cehennemde kÂfirler icin kalacak bir yer mi yok!?

33. Dosdoğru Kur'an'ı getiren ile onu tasdik edenler var ya, işte onlar Allah'a karşı gelmekten sakınanlardır.

34. Onlar icin Rableri katında diledikleri her şey vardır. İşte bu, iyilik yapanların mukÂfatıdır.

35. Allah, işlediklerinin en kotusunu ortmek ve onlara yaptıklarının en guzeli ile karşılık vermek icin (onları boyle mukÂfatlandırdı).

36. Allah, kuluna yetmez mi? Seni O'ndan (Allah'tan) başkalarıyla korkutmaya calışıyorlar. Allah, kimi saptırırsa artık onun icin bir yol gosterici yoktur.

37. Allah, kimi de doğru yola iletirse artık onu saptıracak hic kimse yoktur. Allah mutlak guc sahibi, intikam sahibi değil midir?

38. Andolsun, eğer onlara, "Gokleri ve yeri kim yarattı?" diye sorsan elbette, "Allah", derler. De ki: "Peki soyleyin bakalım? Allah'ı bırakıp da ibadet ettikleriniz var ya; eğer Allah bana herhangi bir zarar dokundurmak isterse, onlar Allah'ın dokundurduğu zararı kaldırabilirler mi? Yahut Allah bana bir rahmet dilese, onlar O'nun rahmetini engelleyebilirler mi?" De ki: "Allah bana yeter. Tevekkul edenler ancak O'na tevekkul ederler."

39,40. De ki: "Ey kavmim! Elinizden geleni yapın. Ben de yapacağım. Kişiyi rezil edici azabın kime geleceğini ve surekli azabın kimin başına ineceğini yakında bileceksiniz!"